latinica  ћирилица
19/11/2017 |  17:28 ⇒ 20:24 | Autor: RTRS

DŽipijada u Bileći okupila 100 takmičara (VIDEO)

Više od 100 takmičara iz BiH i zemalja regiona, mnogo uzbuđenja i dobrih rezultata obilježili su i ovogodišnju trku u hercegovačkom kršu. Vožene su trke u hard i soft konkurenciji, a najupsješniji na 5.DŽipijadi u Bileći su bili vozači iz Posušja. Uz pehare, pobjednici nose i bodove za zvaničnu bh listu u of roudu. Uz samu stazu i takmičare bila je i naša ekipa.
DŽipijada u Bileći - Foto: RTRS
DŽipijada u BilećiFoto: RTRS

I petu bilećku džipijadu obilježila je teška zahtjevna staza u hercegovačkom kršu, mnogo adrenalina, blata, prevrtanja, ali i spretnih vozača, dobrih vožnji i prolaznih vremena.

"Najbpolji u hard kategoriji, najbolji u vožnji , najbolji kao klub u BiH, ma sve smo uzeli što se moglo", rekao je Јosip Bešlić, pobjednik DŽipijade iz Posušja.

 Za dobar rezultat i završetak trke na sva četiri točka jednako su bitni i dobro vozilo i spretan vozač. 

 " I jedno i drugo- i treće suvozač", kaže Ivica Šarić iz Posušja.

 Kamenito, mokro tlo sa mnogo prepreka, uzbrdica i provalija – baš takva staza odgovara zahtjevima iskusnih hardista- vozača koji se takmiče u konkurenciji najtežih trka. U takvim uslovima prevrtanje je očekivano.

 "Ipak smo zavrili trku", kaže Dalibor Zeljković iz Mrkonjić Grada.

 A brzo vraćanje u igru zavisi najviše od spretnosti suvozača. U šali kažu da nakon trke i njima i džipu treba generalni remont. 
"Moj zadatak je da vučem, reagujem", pojašnjava Milan Bogojević iz Mrkonjić Grada.

Bilo da su vozili hard, najtežu ili nešto lakšu, soft trku, atraktivnih nastupa nije nedostajalo. Cilj je svima bio izvesti stazu do kraja. 

"Јoš sam po adrenalinom, mislim da sam biše bio u zraku nego na zemlji", rekao je Haris Gadžo iz Sarajeva

 "Zadovaoljan, prvi put u ovoj kategoriji i čim sam završio odmah pobjednik", rekao je Dragan Gašić.

 Bilećka džipijada je dokaz da adrenalinski sportovi nisu rezervisani samo za jači pol. 

"Malo je čudno ali eto ima to prije svega jer volim prirodu,a i uz muža", rekla je Dijana Vuković iz Nikšića.

 Organizatori su više nego zadovoljni, a peta trka u Zvijerini kod Bileće, garant je da će DŽipijada postati tradicionalna.

 "Evo ne što drugi pričaju nego što i kamere zabilježe više od sto učesnika nema jače manifestacije u Hercegovini", rekao je organizator Aleksandar Dangubić.

Prvi put DŽipijada je uvrštena u zvanični kalendar bh of roud takmičenja i ujedno je posljednja trka sezone. Bodovi iz Bileće biće presudni za osvajača titule BiH. S druge strane, pehari iz Zvijerine najbolja su uspomena i pozivnica za narednu DŽipijadu.