latinica  ћирилица
22/11/2017 |  09:40 | Autor: RTRS

Kolarov u Madridu traži prolaz, Mažić dijeli pravdu na velikom derbiju

Ove srijede, drugog dana petog kola Lige šampiona najzanimljivija situacija je u C grupi gdje Roma, Čelsi i madridski Atletiko nastavljaju borbu za plasman u osminu finala Lige šampiona.
World Referee: Mažić statistički najbolji sudija svijeta
(Foto: www.nezavisne.com) -
World Referee: Mažić statistički najbolji sudija svijeta (Foto: www.nezavisne.com)

U nekoj "ludoj" kombinaciji šanse ima i Karabag, ali je teško vjerovati da autsajder iz Azerbejdžana može da napravi dva podviga, prvi već protiv šampiona Engleske Čelsija na svom terenu.

Čini se da je Čelsi u najboljoj poziciji, iako ima bod manje od Rome, ali i lakši raspored jer sada ekipu Aleksandra Kolarova očekuje meč za prolaz dalje na madridskom stadionu Vanda Metropolitano.

Rimljani bi i sa bodom otišli među 16 najboljih timova u Evropi, ali preko puta sebe imaće Atletiko koji na posljednjih 13 utakmica u Ligi šampiona na svom terenu ima devet pobjeda, a među četiri "kiksa" su posljednja dva.

Derbi runde igra se u Torinu gde Јuventus dočekuje Barselonu uz zvižduk najboljeg srpskog arbitra Milorada Mažića.

Oba tima imaju priliku da ovjere mjesto u nokaut fazi, a zajedno mogu to da urade remijem u slučaju da Sporting ne savlada Olimpijakos.

Zamršena situacija je u A grupi jer Bazel i moskovski CSKA vode borbu za drugo mjesto, odmah iza bezbrižnog Mančester Јunajteda, dok je Benfika posljednja bez bodova.

Nemanja Matić i saigrači putuju u Bazel, a CSKA dočekuje "srpsku" Benfiku sa Miletom Svilarom, Ljubomirom Fejsom i Andrijom Živkovićem.

U B grupi se znaju putnici za osminu finala - Pari Sen Žermen i Bajern, dok je Seltik u mnogo boljoj poziciji za ostanak u Evropi od Anderlehta, srpskih fudbalera Uroša Spajica i Ivana Obradovića, jer ih razdvaja pobjeda Škota iz Brisela.

Izvor: Blic, Tanjug