latinica  ћирилица
22/11/2017 |  16:06 | Autor: RTRS

Zvizdić: Set zakona o akcizama ubrzo pred SM BiH

Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić rekao je danas da očekuje da set zakona o akcizama vrlo brzo bude na dnevnom redu jedne od narednih sjednica Savjeta ministara.
Denis Zvizdić - Foto: SRNA
Denis ZvizdićFoto: SRNA

On je na konferenciji za novinare u Sarajevu izjavio da Savjet ministara vrlo aktivno priprema novi zakon o povećanju akciza na gorivo, te da je baza za sve razgovore set zakona koje je utvrdio i predložio Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Zvizdić je naglasio da se nastoji postići konsenzus o tekstu koji bi bio prihvatljiv za ministre, kao i u daljoj parlamentarnoj proceduri.

- Dogovore smo intenzivirali u vrijeme susreta sa delegacijom MMF-a koja je tu nekoliko sedmica. Uz prisustvo predstavnika entiteta i BiH, i sa Evropskom komisijom i predstavnicima MMF-a, aktivno smmo razgovarali o različitim modalitetima koji bi nas mogli dovesti do konsenzuza. Čini mi se da smo u tom smilu napravili pozitivne iskorake i da bi se moglo doći do zajedničkog dogovora koji bi bio pretvoren u tekst seta zakona - naveo je Zvizdić.

Izvor: SRNA