latinica  ћирилица
23/11/2017 |  13:27 | Autor: RTRS

Tramp Rusima otkrio nove napadačke metode ID

Magazin "Veniti fer" objavio je članak u kojem tvrdi da je predsjednik SAD Donald Tramp rekao ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu da pripadnici terorističke grupe Islamske države rade na tome da laptopove pretvore u bombe, koje bi onda neprimjećeno mogle da prolaze obezbjeđenje na aerodromima.
Donald Tramp - Foto: Screenshot
Donald TrampFoto: Screenshot

Veniti fer piše da je Tramp Lavrovu otkrio da su izraelski agenti koji su ubačeni među teroriste ID uspjeli da otkriju da oni rade na pretvaranju laptotova u prenosne bombe. 

Izraelci su, kako se navodi, posmatrali ćeliju ID sjeverno od rijeke Eufrata, tako što su dva helikoptera "sikorski CH-53" prevezla komandose "Sajeret matkal" i stručnjake Mosada do ćelije koja je radila na transformaciji laptopova.

Ministarstvo unutrašnjih poslova SAD, kao i Velika Britanija, djelovali su nakon pribavljanja te informacije, tako što su putnicima iz određenih zemalja zabranili da unose laptopove u avion.

Inače, Veniti fer piše i da su prije Trampove inauguracije prošlog januara oficiri Mosada bili na konferenciji CIA, gdje im je rečeno da američke obavještajne službe vjeruju da ruski predsjednik Vladimir Putin ima uticaj na Trampa i da bi Izrael trebalo da bude oprezan, jer se, kako su naveli, osjetljive informacije "dijele" sa Bijelom kućom i Nacionalnim bezbjednosnim savjetom.

Strahovanje je da bi zbog toga, kako se navodi u tekstu, moglo da dođe do "curenja" informacija ka Rusima, a oni bi ih dalje mogli podijeliti sa Iranom.

Izvor: Tanjug