latinica  ћирилица
23/11/2017 |  14:42 | Autor: RTRS

Govedarica informisao Vučića o sastanku političkih partija u Srpskoj

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica informisao je danas predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o sastanku političkih partija u Srpskoj na kojem su opozicione partije predložile sporazum o principima političkog djelovanja i koordinacije čiji je cilj stabilizacija političkih prilika u Republici Srpskoj.
Govedarica i Vučić - Foto: RTRS
Govedarica i VučićFoto: RTRS

"Vučić je izrazio zabrinutost zbog današnjih prilika u kojima živimo i pozvao nas da dignute glave gledamo u budućnost, jer Srbi treba da pamte svoju prošlost ali ne treba da žive od prošlosti. Srbi trebaju da gledaju kako da žive u budućnosti i da opstanu na ovim prostorima", rekao je Govedarica nakon sastanka u Beogradu.

U saopštenju iz SDS-a navodi se da je Govedarica prenio Vučiću svoje viđenje političke situacije u BiH i Republici Srpskoj, te ocijenio da srpska politika mora da bude politika odgovornosti prema sopstvenom narodu u kojoj se ne smije olako nasjedati na razne vidove provokacija kojima je Republika Srpska često izložena.

Govedarica je naveo da Vučić podržava Dejtonski mirovni sporazum, odnosno "prihvata realnost koja se zove BiH, ali da iznad svega uvažava činjenicu koja se zove Republika Srpska", dodaje se u saopštenju.

"Srbi prije svega moraju da vode računa o Republici Srpskoj. Nas interesuje jaka Republika Srpska, sposobna da se nosi sa svim ekonomskim i političkim izazovima koji su pred njom", naglasio je Govedarica.

On je ocijenio da se pozicija Republike Srpske brani u zajedničkim institucijama BiH i naveo da je SDS sposoban da odbrani poziciju Srpske od napada bošnjačkih, ali i hrvatskih političkih subjekata.

U saopštenju iz SDS-a dodaje se da su sagovornici iskoristili priliku da razgovaraju i o potencijalnim infrastrukturnim projektima koji su u interesu Srbije i Srpske, te dogovorili da će ubuduće imati redovnu razmjenu informacija o ovim pitanjima.

Izvor: SRNA