latinica  ћирилица
23/11/2017 |  15:36 ⇒ 16:13 | Autor: RTRS

Doboj - Predavanja o zloupotrebi droge i bezbjednom saobraćaju za učenike

Službenici Policijske stanice Doboj jedan organizovali su danas predavanja o posljedicama zloupotrebe opojnih droga i bezbjednom učešću pješaka u saobraćaju za oko 100 učenika trećih i petih razreda osnovne škole "Milan Rakić" u Bukovici Velikoj i područne škole u Kotorskom.
Doboj - Policijska uprava - predavanje - Foto: SRNA
Doboj - Policijska uprava - predavanjeFoto: SRNA

Iz Policijske uprave Doboj saopšteno je da su učenici petih razreda upoznati o posljedicama koje nastaju korišćenjem različitih narkotičkih sredstva, kao i o načinima pravovremenog prepoznavanja prvih simptoma kod lica koja konzumiraju narkotike.

Učenici trećih razreda upućeni su na osnovna pravila ponašanja u saobraćaju kao što su poštivanje horizontalne i vertikalne signalizacije, razlozi obaveznog korištenja bezbjednosnog pojasa u vozilu, mjesta koja su bezbjedna za igru, situacije koje trebaju izbjegavati radi bezbjednog dolaska u školu i povratka do kuće.

Iz policije navode da je cilj predavanja podizanje svijesti mladih o štetnosti zloupotrebe opojnih droga, kao jednog od oblika bolesti zavisnosti i da se učenicima kroz edukativna predavanja ukaže na osnovna pravila ponašanja u saobraćaju, kako bi njihovu bezbjednost podigli na što viši nivo.

Izvor: Srna