latinica  ћирилица
23/11/2017 |  15:43 | Autor: RTRS

Veliko interesovanje Rusa za turističke destinacije Srpske

Ruski tur-operatori i mediji iskazali su veliko interesovanje za destinacije u Republici Srpskoj, potvrdili su predstavnici Ministarstva trgovine i turizma Srpske, nakon sastanaka u Sankt Peterburgu sa zvaničnicima Komiteta za turizam i tur-operatorima Rusije.
Sankt Peterburg (foto: danubeogradu.rs) -
Sankt Peterburg (foto: danubeogradu.rs)

Na sastanku, kojem su u ime Ministarstva prisustvovali Dragana Ristić i Aleksandar Đurić, dogovoreno je da se u saradnji sa Turističkom organizacijom Republike Srpske sljedeće godine u Srpskoj organizuje studijsko putovanje za tur-operatore i medije iz Sankt Peterburga.

Iz resornog ministarstva saopšteno je da je tokom razgovora sa nosiocima turističke privrede Sankt Peterburga istaknuto da su nedovoljno iskorišteni potencijali vjerskog i kulturno-manifestacionog turizma, za šta postoji veliko interesovanje ruskih organizatora putovanja i turista.

"Potvrđena je saglasnost predstavnika Srpske i Rusije o organizovanju posebne tematske rute, kojom bi se naglasili potencijali vjerskog i kulturno-manifestacionog turizma u Srpskoj", navodi se u saopštenju.

Predstavnici resornog ministarstva su od 21. do 23. novembra u Sankt Peterburgu zvanično predstavili turističke potencijale Republike Srpske u okviru promocije regionalnih proizvoda u čemu je učestvovala i Srbija.

Izvor: SRNA