latinica  ћирилица
23/11/2017 |  16:34 | Autor: RTRS

Vlasenica: Medicinari privremeno prekinuli štrajk

Zaposleni u Domu zdravlja u Vlasenici danas su prekinuli generalni štrajk u koji su stupili 6. novembra i najavili da će za 10 dana ponovo prekinuti rad ako ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi koji se odnose na isplatu sedam plata, putne troškove, te uplatu doprinosa za penziono i zdravstveno osiguranje.
Vlasenica, Dom zdravlja - štrajk - Foto: SRNA
Vlasenica, Dom zdravlja - štrajkFoto: SRNA

Predsjednik Štrajkačkog odbora Vladanka Vlačić rekla je Srni da će radnici, u međuvremenu, protiv poslodavca pokrenuti tužbeni postupak.

- Samo tražimo ono što nam po zakonu pripada. Niko nam se ne obraća, niko se ne intersuje za naše probleme i ne daje nam nadu da će naši zahtjevi biti ispunjeni i zato ćemo putem suda to da tražimo - dodala je Vlačićeva.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Јagoda Petrović, koja se danas nije javljala na telefonske pozive, ranije je novinarima izjavila da je lokalna vlast analizirala situaciju u ovoj zdravstvenoj ustanovi i preduzela mjere za prevazilaženje problema, ali da, kako je objasnila, brzih rješenja nema, jer su se problemi u Domu zdravlja godinama nagomilavali.

Na posebnoj sjednici Skupštine opštine Vlasenica, održanoj sredinom oktobra, rečeno je da su najveći problemi vlaseničkog Doma zdravlja neizmirene obaveze u iznosu od 3.000.0000 KM, te višak zaposlenih.

Izvor: SRNA