latinica  ћирилица
23/11/2017 |  16:36 ⇒ 17:54 | Autor: RTRS

Cvijanović: Srpska za aktivnu ulogu u procesu evropskih integracija

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ambasador Slovenije u BiH Zorica Bukinac razgovarale su danas u Banjaluci o mogućnostima unapređenja privredne saradnje i ocijenile da njeno jačanje u oblastima od obostranog interesa i dalje treba da bude u fokusu odnosa.
Banjaluka - Cvijanović - Bukinac - Foto: SRNA
Banjaluka - Cvijanović - BukinacFoto: SRNA

Cvijanovićeva je upoznala Bukinčevu o reformskim procesima koje institucije Srpske realizuju u skladu sa Akcionim planom za sprovođenje Reformske agende radi unapređenja privrednog i poslovnog ambijenta i stvaranja povoljnih uslova za privlačenje domaćih i stranih investicija, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Ona je ponovila je da je Republika Srpska opredijeljena da zadrži aktivnu ulogu u procesu evropskih integracija, uz puno uvažavanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, naglasivši značaj poštivanja mehanizma koordinacije kojim se postiže interakcija različitih nivoa vlasti i obezbjeđuje jedinstven nastup prema EU.

Cvijanovićeva, koja je primila u nastupnu posjetu Bukinčevu, poželjela je ambasadoru Slovenije dobrodošlicu u Republiku Srpsku i uspješan mandat.

Izvor: SRNA