latinica  ћирилица
23/11/2017 |  16:36 ⇒ 18:37 | Autor: RTRS

Pale- Na sajmu ponuđeno 320 radnih mjesta (VIDEO)

Na regionalnom Sajmu zapošljavanja u Palama, 32 poslodavca ponudila su 320 radnih mjesta.
Sajam zapošljavanja - Foto: RTRS
Sajam zapošljavanjaFoto: RTRS

Radnici su uoči zimske sezone najtraženiji na Јahorini, ali i tesari, radnici građevinske i drugih zanatskih struka. Očekuju se i višestruki bonusi od Protokola o saradnji koji su danas potpisali Zavod za zapošljavanje i opština Pale.

Već šest godina diplomirani inženjer poljoprivrede Predrag Erić traga za poslom. Sajam zapošljavanja posjetio je s nadom će pronaći zaposlenje. On kaže da nema dovoljno posla za njegovu branšu u Istočnom Sarajevu.

Za radnike u uslužnim djelatnostima, turizmu, građevinarstvu ovo je izuzetna prilika.

Njegoš Poljaković, direktor preduzeća "Stanišić", kaže da su im potrebni radnici različitih profila, od tesara do građevinskih inženjera, ukupno 17 radnih mjesta.

Organizacijom sajmova zapošljavanja u protekle četiri godine i posredstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske posao je pronašlo 1.500 lica sa područja Sarajevsko-romanijske regije. Očekivanja su da će i danas biti popunjeno svih 320 radnih mjesta, a potpisivanjem Protokola omogućeni su i novi vidovi saradnje opštine Pale i republičkog Zavoda ,

Miroslav Vujičić, direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, istakao je da ovaj protokol omogućava apliciranje na međunarodne konkurse.

Prema riječima Boška Јugovića, načelnik opštine Pale, dogovoreno je da se urede baze podataka za ovu problematiku.

Plan Zavoda za zapošljavanje je da u 2018. godini uvede "regresirano plaćanje doprinosa" što podrazumijeva plaćanje doprinosa svim zaposlenim u prethodnoj godini, ali u realnom sektoru sredstvima koja će dijelom biti obezbijeđena iz kredita Svjetske banke, a dijelom iz vlastitih sredstava Zavoda.