latinica  ћирилица
24/11/2017 |  10:19 ⇒ 15:44 | Autor: RTRS

Laktaši - Prijetio ubistvom policajcu

Policija je u Laktašima uhapsila dva muškarca i predala ih u nadležnost banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu zbog sumnje da su počinila teške krađe, a jedan od njih osumnjičen je i za prijetnju ubistvom policajcu.
Policijska uprava Banjaluka - Foto: RTRS
Policijska uprava BanjalukaFoto: RTRS

Uhapšena su lica čiji su inicijali G.B. /46/ iz Banjaluke i M.K. /52/ iz Laktaša, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Oni su osumnjičeni da su počinili dvije teške krađe, pripremanje teške krađe i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Policija je u srijedu, 22. novembra, u mjestu Јakupovci, opština Laktaši, zaustavila automobil marke "be-em-ve", za koji se sumnja da je korišten u izvršenju teške krađe, te dok su kontrolisali vozača čiji su inicijali G.B, suvozač čiji su inicijali M.K. je izašao iz automobila i počeo bježati.

Nedugo zatim policajac ga je sustigao, nakon čega je M.K. izvadio pištolj, uperio u policajca, prijeteći da će ga ubiti, a potom pobjegao.

Policija je iste noći pronašla i uhapsila M.K. kod koga je pronašla pištolj kojim je prijetio policajcu, a za kojeg je kasnije utvrđeno da potiče iz teške krađe koja je ranije izvršena na području Laktaša gdje je, osim pištolja, ukradena i veća količina novca.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, policija je na dvije lokacije, izvršila pretres stana i drugih prostorija, kao i putničkih automobila koje koriste osumnjičeni, gdje su pronađeni predmeti za koje se sumnja da potiču iz ranije izvršenih krivičnih djela i koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Iz Policijske uprave Banjaluka podsjećaju na je u proteklih deset mjeseci ove godine evidentirano ukupno 15 krivičnih djela koja su usmjerena na napad i sprečavanje policijskih službenika u vršenju službene dužnosti, te 110 prekršaja ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija.

Ovakvi i slični primjeri kojima su policijski službenici svakodnevno izloženi tokom obavljanja svoje dužnosti, pokazatelji su rizika i opasnosti sa kojima se susreću i težine profesije koju obavljaju s ciljem zaštite bezbjednosti građana, ističu iz ove uprave.

Izvor: Srna