latinica  ћирилица
24/11/2017 |  11:47 ⇒ 19:10 | Autor: RTRS

Otvoren Dom zdravlja u Bratuncu (VIDEO)

U Bratuncu je danas otvoren novi Dom zdravlja u čiju izgradnju je investirano oko 2,1 milion KM.
Otvaranje Doma zdravlja u Bratuncu - Foto: RTRS
Otvaranje Doma zdravlja u BratuncuFoto: RTRS

Svečanosti su prisustvovali i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić i ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, koji je izjavio da je uložen veliki trud i razumijevanje da se krene u izgradnju ovog objekta.

Bogdanić je istakao da se, zahvaljujući stavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da zdravstveni sistem treba da bude jedan od stubova društva, krenulo u rekonstrukciju i izgradnju novih objekata primarne zdravstvene zaštite u šta je u posljednjih 10 godina uloženo oko 47 miliona maraka. On je pozvao ministra Trninića i načelnika opštine Bratunac Nedeljka Mlađenovića da u što kraćem roku obezbijede uređenje ulice i kratke dionice pristupnog puta do Doma zdravlja.

Direktor Doma zdravlja Bratunac Milijan Vujić je rekao da su Ministarstvo i opština obezbijedili oko 2,1 milion maraka i da je izgrađen objekat površine od oko 1.900 metara kvadratnih po savremenim standardima koji omogućavaju dobre uslove za rad i pružanje zdravstvenih usluga pacijentima. Prema njegovim riječima, u Bratuncu je registrovano oko 12.500 zdravstvenih osiguranika koji koriste usluge ove ustanove.

Načelnik Nedenjko Mlađenović zahvalio je Vladi Srpske za podršku koju pruža ovoj opštini, ističući da je u posljednje četiri godine u ovoj opštini realizovano oko 50 miliona maraka investicija.