latinica  ћирилица
24/11/2017 |  16:11 ⇒ 16:12 | Autor: RTRS

"Nasljeđe"- Mi smo potomci istinskih heroja i stvaralaca Srpske

Udruženje djece poginulih boraca Republike Srpske "Nasljeđe" poručili su da su oni djeca istinskih heroja koji su, na čelu sa generalom Ratkom Mladićem, bili stvaraoci Republike Srpske, a ne "potomci ljudskog šljama najgore vrste" kako su ih nazvali pojedini hrvatski portali.
Trebinje - Udruženje djece poginulih boraca "Nasljeđe" - Foto: RTRS
Trebinje - Udruženje djece poginulih boraca "Nasljeđe"Foto: RTRS

U ovom udruženju ističu da su oni potomci onih koji su se borili za slobodu, svoja vjekovna ognjišta, porodice i otadžbinu, te izrazili zaprepaštenje zbog gnusnog pisanja pojedinih medija iz okruženja.

Iz "Nasljeđa" poručuju da su se njihovi očevi borili da ne dozvole ponovno stradanje, genocid i istrebljenje koje je srpski narod preživio više puta u prošlosti.

"Baš kao Natalijina ramonda, srpska vojska se iz pepela uzdigla i vaskrsla u Prvom svjetskom ratu i porazila mnogo brojnijeg neprijatelja. Tako mi danas moramo u miru da se opet, nakon stranačkih podjela i nesloge, uzdignemo u jednistvu i svim srcem časno čuvamo tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata i borbe naših heroja, istinu o njima i nasljeđe koje su nam ostavili - Republiku Srpsku", ističe se u saopštenju.

U Udruženju navode da se tako i Vojska Republike Srpske u odbrambeno-otadžbinskom ratu uzdigla iz decenijske podjele i jedinstveno stala na branik otadžbine i srpskog naroda, izborivši slobodu.

Pojedini hrvatski portali su, komentarišući okupljanje građana u Trebinju u znak podrške genaralu Ratku Mladiću, članove "Nasljeđa", između ostalog, nazvali "potomcima ljudskog šljama najgore vrste".

Izvor: SRNA