latinica  ћирилица
24/11/2017 |  18:33 ⇒ 19:10 | Autor: RTRS

Banjalučki Elektrotehnički fakultet obilježava 55 godina od osnivanja (VIDEO)

Banjalučki Elektrotehnički fakultet obilježava 55 godina od osnivanja. Najstarija je viskoškolska ustanova Univerziteta u Banjaluci. Prvi je pristupio bolonjskom sistemu i pokrenuo doktorske studije. Najboljim studentima uručene su nagrade, a profesorima zaslužnim za pokretanje katedre za elektrotehniku i časopisa "Elektroniks" uručene su plakete fakulteta.
Elektrotehnički fakultet u Banja Luci - Foto: RTRS
Elektrotehnički fakultet u Banja LuciFoto: RTRS

Milica Lekić najbolji je diplomirani inženjer u protekloj akademskoj godini. Vlasnica je jedne od, trenutno, bilo gdje u svijetu, najpoželjnije diplome. Kaže drago joj je što je studirala baš na banjalučkom ETF-u gdje i dalje planira da nastavi da radi.

Diplome Elektrotehničkog fakulteta, sa dugom tradicijom i dobrom reputacijom priznate su svuda u svijetu.

"Ovo je fakultet koji ima dugu tradiciju, dobar nastavni proces i ostvaruje značajne rezultate u naučno-istraživačkom radu", rekao je Branko Blanuša, dekan Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci.

"U pripremi naše strategije razvoja za narednih 20 godina i urbanističkog plana za narednih 10 godina IT sektor je prepoznat kao jedna od komparativnih prednosti ili potencijala. Imamo škole, fakultete, đake, studente, inženjere sa dobrim potencijalom. Smatramo da je to jedna od razvojnih šansi", jasan je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Elektrotehnički fakultet osnovan je 24. novembra 1962. godine . Tada je upisano 113 studenata od kojih je 48 diplomiralo.

Od školske 1994/95. godine počeo je da radi i Odsjek za elektroenergetiku.