latinica  ћирилица
28/11/2017 |  14:39 ⇒ 20:16 | Autor: RTRS

Mektićev savjetnik napao tržišnog inspektora (VIDEO)

Bivši načelnik opštine Rogatica i sadašnji savjetnik Dragana Mektića, ministra bezbjednosti BiH, Tomislav Puhalac, fizički je napao tržišnog inspektora Opštine Rogatica, Darka Žižovića.
Mektićev savjetnik napao tržišnog inspektora - Foto: RTRS
Mektićev savjetnik napao tržišnog inspektoraFoto: RTRS

Bivši načelnik opštine Rogatica i sadašnji savjetnik Dragana Mektića ministra bezbjednosti BiH, Tomislav Puhalac, fizički je napao opštinskog tržišnog inspektora u Darka Žižovića. Incident se dogodio ispred zgrade opštine. Žižović kaže da je brutalno napadnut i da strahuje za svoju i bezbjednost porodice. Puhalac se brani da je samo reagovao na uvrede.

Na video snimku su bivši načelnik Rogatice i sadašnji član Mektićevog kabineta, Tomislav Puhalac, i tržišni inspektor opštine Rogatica Darko Žižović. Puhalac je, kaže Žižović, bez ikakvog povoda verbalno, a potom i fizički, na njega nasrnuo. Čitava porodica je, kaže, u šoku.

"Na snimku se jasno vidi da me je prvo uzeo za ruku, i rekao - hoćeš sada da te ovdje istučem. Јa sam se nekako otrgao, a on je zatim pljunuo, a ja sam uzvratio. Tada je počeo da me tuče. Vjerujte da sam zabrinut za moju i bezbjednost moje porodice. Ako vas takav čovjek pred opštinom, pred kamerama, napadne - šta da očekujete...”, priča Žižović.

Žižović trvdi da ga je Puhalac maltretirao i dok bio na čelu opštine Rogatica. Bivši načelnik i sadašnji savjetnik ministra bezbjednosti izjavo je da žali zbog, kako kaže, incidenta i tvrdi daje on žrtva Žižovićevih uvreda.

"Po mom izlasku iz banke izlazi čovjek iz kladionice i ide iza mojih leđa i dobacuje. Јa se pozdravljam sa drugim čovjekom, on me čeka da bi nastavio sa maltretiranjem i dobacivanjem. Tada dolazi do tog naguravanja i to se vidi na snimku. Ne vidi se nikakvo udaranje i povrede”, izjavio je telefonom Puhalac.

Ipak u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo potvrdili su nam da je prijavljeno krivično djelo. Obaviješten je tužilac, a konstatovano je i da Žižović ima povrede glave u predjelu oka.

Slavko Žižović je otac troje djece - prvih trojki rođenih u fočanskoj bolnici.