latinica  ћирилица
07/12/2017 |  13:47 ⇒ 15:45 | Autor: RTRS

Beker: Ne treba Novaku niko drugi, nije me poslušao...

Slavni Boris Beker smatra da su današnji teniseri razmaženi jer su finansijski u potpunosti obezbijeđeni.
Boris Beker (foto: www.gala.de) -
Boris Beker (foto: www.gala.de)

U biografskom dokumentarcu "Boris Beker – Igrač", legendarni nemački teniser dotakao se brojnih tema, a poredeći svoju i sadašnju eru, rekao je:

"Tenis koji sam ja igrao i koji se igra sada potpuno je drugačiji. Mi smo bukvalno igrali za goli život. Za to ne postoji knjiga, nema uputstva. Morate sami da se snađete, da osjetite emociju, frustraciju, da osetite strah od poraza i nedostatka novca. Sada toga nema. Recimo, bio je jedan meč kada Novak cijelih deset minuta nije ni držao reket kako treba. Niko to nije primjetio, niko nije pisao o tome, ali ja sam vidio", kaže Beker.

Poslije igračke karijere u kojoj je bio prvi na svijetu i osvojio šest Gren slem titula, Beker je od kraja 2013. do kraja 2016. godine bio trener Novaka Đokovića. Saradnja je završena poslije šest zajedničkih Gren slem trofeja.

Spekulisalo se o tome da je dio razloga za razlaz bio Pepe Imas, što je Beker i potvrdio.

“Јa ne mogu ništa da radim polovično. Poslednji dobar savjet koji sam mu dao jeste da mora da bude sopstveni izvor svjetlosti. Ne treba mu neko drugi. Ali nije me poslušao. Sada neki drugi ljudi dobijaju te zrake sunca, neki koji nikada ih do sada nisu dobijali. Meni ne treba svjetlost. Јa imam sopstvene izvore svjetlosti, ne treba mi njegova svjetlost. Ako dam savjet Đokoviću, onda je to iz srca i iz dobre namjere. Ako radim sa njim, onda želim da radim punim intenzitetom, sa punim povjerenjem, ne polovično“, objasnio je Nijemac.

Prije nekoliko dana, Pepe Imas je dao intervju za El Pais u kojem je detaljno govorio o svojoj saradnji sa Đokovićem.

Izvor: Sport Klub