latinica  ћирилица
09/12/2017 |  16:09 ⇒ 10/12/2017 | 09:36 | Autor: RTRS

Cvijanović: Prijedlog Foruma žena PDP-a jeftin trik

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je da je prijedlog Foruma žena PDP-a, da se u postupku ostvarivanja prava na materinski dodatak uvrste i majke koje su rodile djecu u ovoj i prošloj godini, "jeftin trik i najobičniji pokušaj manipulacije građana".
Željka Cvijanović - pres konferencija - Foto: Screenshot
Željka Cvijanović - pres konferencijaFoto: Screenshot

"U PDP-u znaju da se zakoni ne donose da bi regulisali stvari u prethodnom vremenu, već u budućem i da je to što oni predlažu nerealno", izjavila je Cvijanovićeva Srni.

Ona je rekla da joj je "žao što članice PDP-a nisu uticale na svoje muške stranačke kolege koji sjede u sarajevskim foteljama i tražile od njih da ne blokiraju 748 miliona KM namijenjenih Republici Srpskoj".

"Da SDS, PDP i NDP nisu koristile vlast u Sarajevu da bi se obračunavali sa institucijama Republike Srpske i njenim građanima, nezaposlene porodilje bi mjesečnu naknadu od najmanje 405 KM dobile bar godinu dana ranije, penzioneri i više ukupno povećanje od 17,2 odsto koliko će iznositi sa dodatnim povećanjem u 2018 godini, a boračke kategorije i više ukupno povećanje od 16 odsto koliko će iznositi sa dodatnim povećanjem u narednoj godini.

S toga, drage naše dame iz PDP-a, dok ste vi saučestvovale sa svojim muškim kolegama u političkim i finansijskim blokadama građana Republike Srpske, članice Aktiva žena SNSD-a su sa svojim muškim partijskim kolegama, sa predsjednikom Republike Srpske, sa svojom Vladom, poslanicima i sa svojim socijalnim i koalicionim partnerima prvi put od nastanka Reublike Srpske kreirali mjeru po kojoj će nezaposlene porodilje dobijati mjesečnu naknadu", istakla je premijer Srpske.

Cvijanovićeva je najavila da tu neće stati, te da će donijeti i druge mjere na dobrobit građana Republike Srpske.

"Mi, za razliku od vas, vlast ne koristimo da bi se svetili svojim građanima, već da bismo s njima gradili Republiku Srpsku", poručila je Cvijanovićeva.

Izvor: Srna