latinica  ћирилица
10/12/2017 |  18:11 ⇒ 20:29 | Autor: RTRS

Snježno nevrijeme uzrokovalo kolaps u opštinama Han Pijesak i Krupa na Uni (VIDEO)

Iako je snijeg prestao da pada, problemi u pojedinim opštinama su ostali. Bez električne energije je i dalje cijela opština Krupa na Uni, dok su u Han Pijesku ostali i bez vode. U toku dana snabijevanje strujom i vodom u ovoj opštini je normalizovano.
Krupa na Uni - nestanak struje - Foto: RTRS
Krupa na Uni - nestanak strujeFoto: RTRS

Usljed snažnog nevremena koje je zadesilo područje Han Pijeska, protekle noći, bez struje je ostalo 1.500 domaćinstava. Snabdijevanje je osposobljeno iz alternativnih pravaca što je omogućilo i vodosnabdijevanje.

Vlado Ostojić, načelnik opštine Han Pijesak ističe da je grad je dobio struju još jutros, a da je voda stigla u toku.

Snježne padavine zadale su glavobolje i mještanima Krupe na Uni. Cijela opština bila je bez struje više od 36 sati. I ekipe Elektrodistribucije Novi Grad već drugi dan su na terenu. Bez struje je još uvijek selo Blatna, međutim, kvarovi su samo privremeno riješeni.

Vanja Bajić, direktor Elektrodistribucije Novi Grad  je naglasio da nemaju dovoljno materijala da se mreža dovede u tehnički ispravno stanje i dodao da je postojeća mreža kojom raspolaže elektrodistribuciaj Novi Grad trula i dotrajala.

Bez napona je samo jedna trafo stanica u Prijedoru i selo Donji Volar.

Prestanak snježnih padavina stabilizovao je i stanje na putevima. Ipak, na pojedinim dionicama snijeg je zamjenila poledica, zbog čega se vozačima savjetuje oprez.