latinica  ћирилица
11/12/2017 |  11:50 ⇒ 16:25 | Autor: RTRS

"SzP žmiri na pokušaje stvaranja islamske države u srcu Evrope"

Udruženje Čast otadžbine izrazilo je danas zabrinutost zbog toga što, kako su naveli u saopštenju, neki političari iz Saveza za promjene nemaju hrabrosti da javno definišu politiku tzv. zvaničnog Sarajeva.
"Čast otadžbine" -
"Čast otadžbine"

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

Jedan od glavnih ciljeva svakog srpskog patriote je očuvanje Republike Srpske i negovanje tekovina odbrambeno-otadžbinskog rata pa tako i nas u Udruženju Čast otadžbine. U tom cilju neophodno je dnevno praćenje stanja i definisanja pojava u političkom životu. Duboko smo svjesni da stabilnost Republike Srpske zavisi od nas i našeg jedinstva i jasno definisane politike u očuvanju Srba sa lijeve obale Drine.

Cilj ovog teksta je da izrazimo svoju zabrinutost zato što neki političari iz Saveza za promjene nemaju hrabrosti da javno definišu politiku takozvanog zvaničnog Sarajeva, jer smo ubijeđeni da znaju i vide, da politiku koju vodi Izetbegović i njegovi sljedbenici u kontinuitetu od 1991. godine, vode politiku po načelima Islamske deklaracije i stvaranju unitarne Bosne po šerijatskim zakonima.

Zabrinjavajuće je sve što Bakir radi u ostvarivanju tih ciljeva, a političari iz Saveza za promene na određen način svojim djelovanjem relaksiraju i sve to svrstavaju u neke bezopasne predizborne aktivnosti.

Gospodo, upozoravamo vas da je to što radite sadejstvo u ostvarivanju Izetbegovićevih ciljeva, jer dezinformišete svoj narod i međunarodnu zajednicu. Da vi to ne radite, ovi postupci bi imali sasvim drugu težinu i drugačije bi bili okarakterisani.

Pozivamo vas da sve što radi Izetbegović nazovete pravim imenom i definišete da je u stvari u pitanju stvaranje islamske države u srcu Evrope, te da je kao i njegov "babo" spreman na svaku vrstu žrtve, to jest oružanog sukoba.

Gospodine Crnadak, gospodo političari iz zajedničkih organa ne ohrabrujte Bakira već javno razobličite njegovu politiku i namjere koje su ušle u opasnu fazu. Bez ustezanja jasno progovorite o bazama i vojnoj obuci kao i o međunarodnim diplomatskim incidentima.

Pitamo Vas zašto pokušaj ubistva Aleksandra Vučića nije do sada dobio nikakav epilog, da li je taj pokušaj projektovan kako bi izazvao sukobe između Bosne i Srbije?

Gospodo, ne prikrivajte od naroda i međunarodne zajednice stvarno stanje, već se okrenite prema sprečavanju opasne Bakirove igre jer je to jedini način da očuvate stabilnost i mir na Balkanu.

Јedini cilj Bošnjaka u BiH je mobilizacija i hemogenizacija naroda za stvaranje unitarne Bosne.

Gospodo analitičari, savjetnici, predstavnici srpskog naroda... ne negirajte ono što je jasno, na djelu je realizacija islamske dekleracije, ukidanja Republike Srpske, a time i unitarizacija BiH. Nemate pravo da aktivnosti Bakira Izetbegovića ublažavate floskulama o nekim predizbornim aktivnostima i drugim filozofiranjima jer ga time samo ohrabrujete.

Svaki dan neprekidno informišite međunarodnu zajednicu iskreno i na osnovu činjenica da bi se to zaustavilo i održao mir i Republika Srpska, pa tek nakon toga pričajte o akcizama i razvoju. Mi smo sigurni da će svaki Srbin platiti dodatne feninge za gorivo pa i više, da bi sačuvao slobodu. Da ste u parlamentu BiH iznosili aktivnosti koje su imale za namjeru da urušavaju Republiku Srpsku, kao i mir, sigurni smo da bi međunarodna zajednica shvatila da je neophodno preduzeti određene korake za očuvanje mira.

Bakirovo prebrojavanje broja pristalica je u isto vrijeme testiranje naše spremnosti da se po svaku cijenu suprotstavimo fašističkim namjerama nestanka neposlušnih Srba. Prebrojavanje je ujedno i provjera da li bošnjačko ruovodstvo u BiH i dalje ima naklonost međunarodne zajednice, u prvom redu SAD i islamskih zemalja. Kome to nije jasno, jasno je da ima problem sam sa sobom.

Krajnje je vrijeme da se to zaustavi jasnom politikom srpskog jedinstva uz pomoć jasne diplomatije, jer takođe je jasno da su se promijenile određene okolnosti i odnosi u svijetu. Ljudi su uniformisani, nose ratne zastave, a ponegdje zvecka i oružje, tako da je veoma izvjesno koliko je gospodin Crnadak upoznao međunarodnu zajednicu, odnosno koliko je uspješno uradio svoj posao u interesu srpskog naroda.

Naravno, famozni ministar inostranih djela, nije propustio priliku da Srbiju, prilikom relaksiranja Bakirovog diplomatskog incidenta, nazove komšijama. Ono što je takođe potrebno konstatovati je da se interes srpskog naroda uvijek kroz istoriju poklapao sa interesom civilizovane antifašističke Evrope. Stoga, neophodno je da svi zajedno dobijemo podršku za povratak na izvorni Dejton, jer je on jedini i minimum i maksimum državne zajednice Bosne i Hercegovine.

Inače, jedini put opstanka srpskog naroda je da kroz sve načine sačuvamo Republiku Srpsku. Nije potrebno da neko provjerava na šta smo spremni kada je u pitanju Republika Srpska, navodi se u saopštenju Udruženja Čast otadžbine.