latinica  ћирилица
11/12/2017 |  13:07 | Autor: RTRS

Bijeljina- U novembru šteta od privrednog kriminala 35.000 KM

Na području u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina u novembru su otkrivena četiri krivična djela iz oblasti privrednog kriminaliteta kojima je pričinjena materijalna šteta od 35.000 KM, rekao je načelnik Kriminalističke policije Darko Kovrlija.
Bijeljina - Policijska uprava - Foto: RTRS
Bijeljina - Policijska upravaFoto: RTRS

Za ova krivična djela podnesena su četiri izvještaja nadležnom tužilaštvu protiv pet lica.

Kovrlija je naveo da su i u novembru prošle godine otkrivena četiri krivična djela u oblasti privrednog kriminaliteta u kojima je pričinjena materijalna šteta od 26.000 KM.

Na konferenciji za novinare u PU Bijeljina rečeno je da su se u novembru dogodile 92 saobraćajne nezgode i nesreće, što je za 4,17 odsto manje nego u istom periodu 2016. godine. U njima je jedno lice poginulo, tri su teže povrijeđena, a 16 lakše.

Evidentirana su 54 narušavanja javnog reda i mira, što je za 5,88 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

U ovoj oblasti je evidentirano 62 prekršaja koji su sankcionisani podnošenjem 17 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdavanjem 37 prekršajnih naloga.

Prekršaje je počinilo 59 lica, među kojima je 20 povratnika u vršenju krivičnih djela i šest maloljetnika.

Načelnik Sektora policije u PU Bijeljina Stjepan Terzić kaže je u novembru bilo najviše tuča i fizičkih napada, te da je javni red i mir najčešće narušavan na trgovima i ulicama, a potom u ugostiteljskim objektima.

Izvor: SRNA