latinica  ћирилица
13/12/2017 |  11:51 ⇒ 12:49 | Autor: RTRS

Doboj- Uhapšeno 13 dilera, za 12 određen pritvor

Na području u nadležnosti Policijske uprave Doboj u proteklih 11 mjeseci uhapšeno je 13 lica, a protiv 12 je određena mjera pritvora, nakon dvije akcije suzbijanja trgovine i konzumiranja droga.
 - Foto: SRNA
Foto: SRNA

U ovim akcijama je pronađeno i oduzeto 29,8 kilograma marihuane, 523 grama kokaina, 121 gram spida, rekao je načelnik Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Goran Slavuljica.

Oduzete su i 102 stabljike kanabisa, 324 sjemenke kanabisa, 25 tableta ekstazija, te četiri tablete LSD.

Slavuljica je istakao da povodom obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti, službenici PU Doboj učestvuju u kampanji "Snažna porodica - sigurna budućnost", koju organizuje MUP Republike Srpske.

Službenici policijskih stanica iz sastava Policijske uprave Doboj, tokom decembra vršiće podjelu promotivnog materijala na području svih opština koje su u njenoj operativnoj nadležnosti, sa ciljem širenja svijesti o štetnosti i posljedicama konzumiranja narkotika.

Letak sadrži osnovne informacije o štetnom djelovanju najčešće upotrebljavanih droga i posljedicama koje nastaju po ljudski organizam, načinima pravovremenog prepoznavanja simptoma kod lica koja konzumiraju narkotike, kao i praktične savjete roditeljima o mogućnostima prevazilaženja problema mladih koji koriste drogu.

Izvor: SRNA