latinica  ћирилица
13/12/2017 |  16:11 ⇒ 18:55 | Autor: RTRS

Na 16. Međunarodnom festivalu poezije za djecu i mlade proglašeni najbolji pjesnici (VIDEO)

U Istočnom Sarajevu u toku je 16. Međunarodni festival poezije za djecu i mlade. Danas su proglašeni najbolji radovi o temi 'Ala je lep ovaj svet''. Na festival je pristiglo mnogo radova iz regiona koje je ocjenjivala pjesnikinja Dara Sekulić.
Istočno Sarajevo-dodjela nagrada mladim pjesnicima - Foto: RTRS
Istočno Sarajevo-dodjela nagrada mladim pjesnicimaFoto: RTRS

Najbolje pjesme proglašene su u kategorijama: od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, od petog do devetog, nagrade za srednjoškolce i najbolji mladi pjesnici od 18-30 godina. Nagrada za najboljeg mladog pjesnika pripala je Borisu Đoremu.

Ove godine svoje radove na festival su poslali učenici iz Republike Srpske, Federacije BiH, Crne Gore, Srbije i Makedonije. Kroz ovogodišnju temu festivala ''Ala je lep ovaj svet"  sačuvana je ljubav prema velikanu Јovanu Јovanoviću Zmaju, čije djelo poznaju i današnja djeca.

U okviru festivala organizovane su promocije i radionice poezije. Otkriti i razviti pjesnički talenat u mladima i promovisati dječije stvralaštvo, cilj je ovog festivala.

Brojni kvalitetni radovi, kaže pjesnikinja Dara Sekulić, dokaz su da se nove tehnologije uz koje odrastaju današnje generacije, ipak nisu negativno odrazile na duh dječijeg stvralaštva.