latinica  ћирилица
13/12/2017 |  16:44 ⇒ 16:45 | Autor: RTRS

Radončić i na spisku crnogorskih milionera

Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) objavio je tekst pod naslovom "Crnogorski raj Fahrudina Radončića" o nekretninama i udjelima koje u preduzećima u Crnoj Gori ima lider Stranke za bolju budućnost.
Fahrudin Radončić (Foto: oslobodjenje.ba) -
Fahrudin Radončić (Foto: oslobodjenje.ba)

Kako se navodi u tekstu ovog Centra, politički lider i medijski magnat iz Sarajeva, Fahrudin Radončić, za dvije godine u Crnoj Gori stekao je nekretnine i udjele u preduzećima vrijedne više od 11 miliona KM. Toliko su koštala četiri luksuzna apartmana u crnogorskoj marini "Porto Montenegro"

Novac za ulaganja u susjednoj državi crpio je iz sarajevskih firmi "Avaz“ i "Avaz-roto press“ koje je sredinom 2012. godine, nakon razvoda, ustupio ili prodao supruzi Azri Radončić. Јednu od nekretnina platio je zaduživši se za milionski iznos u crnogorskoj banci.

Iako formalno nije vlasnik ova dva preduzeća, dokumenti koje je prikupio Centar za istraživačko novinarstvo pokazuju da je Radončić zadržao pravo da utiče na bitne poslovne odluke "Avaz-roto pressa“, uređivačku politiku "Dnevnog avaza“ te izbor kadrova.

Centra za istraživačko nov inarstvo podsjeća da je lider Saveza za bolju budućnost u Crnu Goru počeo ulagati nedugo nakon Opštih izbora u BiH 2014. godine na kojima je izgubio u utrci za Predsjedništvo BiH. Posebno su ga privlačile nekretnine u marini "Porto Montenegro“, u Bokokotorskom zalivu.

Izvor: Agencije