latinica  ћирилица
15/12/2017 |  15:58 ⇒ 19:02 | Autor: RTRS

Odbornici SO Brod usvojili budžet za narednu godinu (VIDEO)

Odbornici SO Brod usvojili su budžet za narednu godinu od 10, 24 miliona maraka. Prihodi su isti kao i prošle godine, pola budžeta je od indirektnih, a isto toliko od neporeskih prihoda. Za investicije je planirano 10 odsto od budžetskih sredstava.
Brod - Skupština - Foto: RTRS
Brod - SkupštinaFoto: RTRS

 U strankama vladajuće koalicije u Brodu ističu da je budžet racionalno planiran, i da je u osnovi razvojni, jer će naredne godine, između ostalog, biti više investicionih radova, u odnosu na ovu godinu.

 "I pored svih socijalnih davanja ovaj budžet pokazuje razvojnu kompomentu, kao i podsticaj za pprivredne subjekte, poljoprivredu i niz drugih kategorija, moram naglasiti i pomoć mladim bračnim parovima na selu", rekao je Milan Zečević, odbornik SNSD-a.

 U opozicionom SDS- u i NDP- u, nisu zadovolji raspodjelom troškova, ali bi, kažu, trebalo da bude i više prihoda u budžetu. Glavni problem je kažu što je Optima- grupa u Banjaluci, a proizvodnja u Brodu.

"Oni bi trebalo da budu u Brodu, i da mi iz tih njihovih prihoda odnosno PDV-a kojeg oni uplaćuju, da ubiremo i mi uživamo dio tih prohoda", rekao je Zoran Vidić, poslanik SDS-a.

 U izvršnoj vlasti zadovoljni, jer je usvajanje pokazalo jedinstvo koje je neophodno za dobar razvoj zajednice. Budžet je, prema riječima načelnika, razvojni.

"Porast budžeta od 7, 7 miliona iz 2013. na 9, 7 miliona ove godine je dva miliona novih prihoda a to je razvoj kojeg je pokazala opština u međuvremenu, istovremeni smanjujući sve stope poreza komunalnih naknada", istakao je Ilija Јovičić, načelnik Broda.

U Brodu od naredne godine očekuju još veće prihode zbog otvaranja tri inostrana pogona, koji bi u vrlo kratkom roku trebalo da zaposle 45 radnika.