latinica  ћирилица
16/12/2017 |  12:19 ⇒ 13:03 | Autor: RTRS

Tešić kupio Ninićev šampionski pojas

Predrag Tešić, predsjednik Opštinskog odbora Socijalsitičke partije Kotor Varoš, kupio je na aukciji šampionski pojas Draženka Ninića za 4.100 KM, a novac je uplaćen na račun Udruženja za rad sa osobama sa autizmom "Djeca svjetlosti" iz Banjaluke.
 - Foto: RTRS
Foto: RTRS

Aukcija je održana sinoć u sportskoj dvorani Borik na manifestaciji "Spartan fajt najt 2", koju su organizovali Kik boks klub i Bokserski klub "Sveti Georgije".

Tešić je odlučio da šampionski pojas pokloni budućem Muzeju sporta Republike Srpske, kao prvi eksponat u sportskoj postavci šampiona iz Republike Srpske.

"Želio sam da podržim velikog patriotu i šampiona Draženka Ninića i njegovu namjeru da novac uplati u humanitarne svrhe, ali i da pojas ne završi u nekoj od privatnih zbirki nego da ostane u Republici Srpskoj", rekao je Tešić.

On je pozvao i druge sportiste da svoje trofeje izlože u budućem Muzeju sporta Republike Srpske kako bi sva buduća pokoljenja mogla na jednom mjestu da vide kakve sportske heroje je imala Republika Srpska.

Draženko Ninić se zahvalio Tešiću na gestu kojim je podržao rad Udruženja "Djeca svjetlosti".

"Tešić je nebrojeno puta pokazao humanost pomažući mnogima, a posebno mi se svidjela ideja da pojas završi u Muzeju sporta Republike Srpske kao uspomena na moje uspjehe u ringu", dodao je Ninić.

Osim novca od licitacije za pojas, i sav prihod od kupljenih ulaznica je uplaćen na račun Udruženja "Djeca svjetlosti".

Izvor: SRNA