latinica  ћирилица
25/12/2017 |  07:57 ⇒ 21:10 | Autor: RTRS

U Vlasenici ponovo osvanuli leci povodom hapšenja Srba (FOTO/VIDEO)

U Vlasenici su ponovo osvanuli leci, povodom nedavnog hapšenja komandanta Vlaseničke brigade Mile Kosorića i njegovih saboraca Rade Garića i Momčila Tešića, osumnjičenih za ratni zločin u mjestu Luke. Za sutra su, u Vlasenici, najavljeni skup i šetnja podrške uhapšenim Srbima.
Vlasenica, plakati podrške - Foto: RTRS
Vlasenica, plakati podrškeFoto: RTRS

Na lecima neimenovanih autora, simboličnog naslova "Vrijeme istine", između ostalog je ispisano da je građane Vlasenice uznemirilo hapšenje najboljih sinova ove zemlje, ali i razotkrilo najveće srpske izdajnike. U posljednjem pasusu, autor letka poručuje da građani Vlasenice očekuju odgovore na postavljena pitanja. 

Zbog hapšenja trojice Srba i podizanja optužnica, sutra će u Vlasenici, na Trgu srpskih boraca u 15 časova i 15 minuta biti organizovan skup podrške i mirna protestna šetnja od Svetosavske do ulice Ilije Birčanina. 

Organizacije proistekle iz odbrambeno-otadžbinskog rata ističu da skup organizuju povodom podizanja optužnica, hapšenja nedužnih pripadnika boračkih kategorija i primjene prekomjerne sile od strane SIPA-e.

"Ovom prilikom pozvao bih sve građane opštine Vlasenica, bez obzira, da dođu, da uveličaju ovaj javni skup i pokažu na taj način punu podršku našim srpskim borcima", rekao je predsjednik Boračke organizacije Vlasenica Spomenko Stojšić.

"Tražimo pravdu i istinu za sve, da svi ravnopravno odgovaraju za učinjene zločine, jer za Srbe još niko nije odgovarao na ovim prostorima, zbog čega su naše žrtve ponižene", dodala je predsjednica Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Vlasenica Nada Ninić.

Organizatori sutrašnjeg okupljanja očekuju i podršku predstavnika boračkih organizacija iz susjednih opština i gradova.

Leci u Vlasenici (Foto: RTRS)

Na lecima je ispisano sljedeće:

"Vrijeme istine!

Građane Vlasenice uznemirilo je hapšenje najboljih sinova ove zemlje, ali i razotkrilo najveće srpske izdajnike protiv kojih smo iznijeli teške i ozbiljne optužbe.

Mi, pomenutim izdajnicima nudimo priliku da dokažu da su naše tvrdnje neistinite nakon čega ćemo javno da im se izvinimo ili zauvijek obilježimo kao najveće izrode.

Gospodo izdajnici, da li ako ste časni ljudi želite dokazati da to zaista jeste?

Da li ste spremni odgovoriti na sljedeća pitanja? Najmjerodavnije je na poligrafu koji je aktuelan u Podrinju zadnjih godina.

Leci u Vlasenici (Foto: RTRS)

Da li ste vi, Miloše Lakiću, Ostoja Dragutinoviću i Dragoslave Todoroviću na Drecelj otišli plavim golfom 2 kod ustaškog krvnika Nasera Orića?

Da li si ti Radomire Stevanoviću na taj sastanak došao preko Olova sa radnog mjesta iz Sarajeva?

Da li ste nudili Oriću 90 hiljada KM da sruši skupštinsku većinu tako što će prisiliti Ševku Gobeljića i danas pokojnog Sakiba Zubovića da pređu na stranu odbornika SDS-a?

Da li ste ručali sa krvnikom nakon sastanka a zatim u Vlasenici komentarisali da na imanju ima prema njegovim riječima 57 nadzornih kamera?

Da li znate da je Naser Orić odgovoran za smrt 3500 Srba u Podrinju?

Da li biste zbog građana Vlasenice koji su vam ukazali povjerenje ove tvrdnje demantovali na poligrafu i zašto nikad ne bi?

Građani Vlasenice očekuju odgovore! U borbi za istinu nas neće zaustaviti niko. Ponajmanje izdajnik Dragan Mektić i pijanica Aleksandra Pandurević. Neće ni demonstracija sile od strane SIPA-e koju planirate narednih dana da biste ubili istinu u Vlasenici".

Leci u Vlasenici (Foto: RTRS)