latinica  ћирилица
03/01/2018 |  12:36 ⇒ 17:43 | Autor: RTRS

Prva SDS: Napadi na udruženja su napadi na Srpsku i njene temelje

Predstavnici Prve Srpske demokratske stranke SDS/ i Udruženja "Čast otadžbine" razgovarali su na sastanku u Beogradu o istupima pojedinih predstavnika Srpske demokratske stranke /SDS/ i njihovim, kako su istakli, napadima na stvaraoce Republike Srpske, nekadašnje generale, oficire i borce vojske i policije.
Funkcioneri Prve SDS sa predstavnicima Udruženja “Čast otadžbine“ - Foto: RTRS
Funkcioneri Prve SDS sa predstavnicima Udruženja “Čast otadžbine“Foto: RTRS

Zamjenik predsjednika Prve SDS Gojko Kličković ističe da su napadi na udruženja, koja okupljaju ključne ljude koji su vodili rat da bi sačuvali Republiku Srpsku, napad na Srpsku i njene temelje.

"Bojim se da bi to otišlo u krajnost ukoliko ne bi reagovali. Јa zaista želim da kažem da je ono što sada u Sarajevu radi, bilo da ga nazovem sarajevski SDS ili ne znam kako, sramotno i da to nikada SDS nije radio, niti će ikada raditi. SDS je i oni tamo i ovi ovamo samo da nema rukovodstva koje trenutno vodi SDS u Sarajevu i ljudi koji samo gledaju na sebe i na svoja mjesta“, rekao je Kličković.

On je naveo da su posljednjih dana bjesomučno napadani stvaraoci Republike Srpske, od generala i oficira do policijskih generala i komandira i komandanata.

"Ne znam šta sve neće napadati, vjerovatno iz želje da se domognu vlasti na kojoj su i sada. Vjerovatno im je lijepo i udobno se tamo osjećaju i lijepo žive, a ne mogu i ne znaju da cijene ono što su oni koje napadaju radili za njih", kaže Kličković.

Rodoljub Anđić, predsjednik Udruženja “Čast otadžbine“ je ocijenio da ne treba komentarisati ljude koji napadaju patriotska udruženja i stranke, koje brane Republiku Srpsku prvo u ratu, a danas u miru.

“Ti ljudi, ili su plaćeni, ili su ucijenjeni i ne smiju da kažu ono što misle. Treća mogućnost je i da su dobili novac od donatora, kao što je Soroš, jer ovako raditi protiv Republike Srspke je čin izdaje“, naglasio je Anđić.