latinica  ћирилица
03/01/2018 |  15:16 ⇒ 04/01/2018 | 08:21 | Autor: RTRS

Gradnja bolnice u Istočnom Sarajevu teče planiranom dinamikom (VIDEO)

Izgradnja novog objekta Bolnice Istočno Sarajevo odmiče planiranom dinamikom – grubi građevinski radovi su završeni, na redu su instalaterski, mašinski i elektroradovi.
Bolnica I. Sarajevo - gradilište - Foto: RTRS
Bolnica I. Sarajevo - gradilišteFoto: RTRS

Zadovoljan je i resorni ministar Dragan Bogdanić, koji je posjetio gradilište, a izvođač ponovio da će svi radovi biti završeni u zadatom roku – oktobru ove godine.

Grubi građevinski radovi su gotovi - svih deset i po hiljada kvadratnih metara je izbetonirano, u toku su radovi na pregradama i instalacijama.

Goran Todorović, direktor Јavne zdravstvene ustanove bolnice Istočno Sarajevo kazao je da radovi napreduju planiranom dinamikom.

- Krajem prošle godine i na početku 2018. godine ulazimo u jednu novu građevinsku fazu, a to su unutrašnji radovi - istakao je Todorović.

Vlasnik grupacije „Marković-invest“ Rade Marković rekao je da će bravarija biti završena do 31. januara.

- Objekat će biti zatvoren, tako da mogu krenuti instalaterski i ostali elektro i mašinski radovi. U oktobru će biti završeni svi radovi što se tiče bolnice Istočno Sarajevo - kazao je Marković.

Da će se do kraja oktobra u novi objekat preseliti pacijenti, očekuje i resorni ministar Dragan Bogdanić, koji podsjeća da je riječ o projektu "ključ u ruke".

- Naglašavao sam više puta da je ovo poseban projekat gdje smo obuhvatili sve, od medicinske opreme, sanitetskih vozila, namještaja, pa do posteljine i escajga. Što se tiče zdravstvenih radnika, mislim da će biti dovoljno kvalitetnog kadra - naveo je Bogdanić.

Izgradnja bolnice u Istočnom Sarajevu nastavak je ulaganja Vlade Republike Srpske u zdravstveni sektor na području Sarajevsko-romanijske regije.

Staša Košarac, predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH smatra da je ovo kruna onog što je potrebno građanima Istočnog Sarajeva.

- Očekujem da će se zajedno sa Vladom Srpske i lokalna zajednica uključiti, kako bi uspjeli da obezbijedimo što kvalitetniji zdravstveni kadar u Istočnom Sarajevu. To je jedna od ključnih potreba da se na tom nivou razvija bolnica u ovoj opštini - navodi Košarac.

Sličnog mišljenja je i Sonja Karadžić Јovičević, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, koja kaže da smo  konačno pri kraju puta, te da je mnogo toga urađeno.

- Naravno ostaje još mnogo da se uradi, građani Istočnog Sarajeva konačno će dobiti bolnicu dostojnu čovjeka, bez obzira da li se radi o pacijentu, zaposlenima ili posjetiocima - rekla je Karadžić Јovičević.

Vrijednost nove bolnice u Istočnom Sarajevu procijenjena je na 46,5 miliona maraka bez PDV-a, a kamen-temeljac položen je 7. jula prošle godine.