latinica  ћирилица
03/01/2018 |  17:33 | Autor: RTRS

Govedarica: Ne postoji razlog za prevoženje pjevačice helikopterom

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica smatra besramnim prevoženje pjevačice Svetlane Ražnatović helikopterom Helikopterskog servisa Republike Srpske na privatnu novogodišnju žurku u Banjaluku, te ističe da poštuje svačiji humanitarni rad, pa i Ražnatovićeve, ali da to ne znači da se humanost može tretirati na takav način.
Vukota Govedarica - Foto: RTRS
Vukota GovedaricaFoto: RTRS

Govedarica je naglasio da je Narodna skupština Srpske u aprilu prošle godine dala saglasnost za kupovinu novog helikoptera vrijednog 9,4 miliona KM, te da su iz Vlade Republike Srpske tada ukazivali da je helikopter neophodan za policijske i medicinske svrhe, ali i za prevoz zvaničnika, saopšteno je iz SDS-a.

- Da nije Ceca kandidat za novog ministra unutrašnjih poslova ili za direktora Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske? Ili je ona zvaničnik Republike Srpske? - pita Govedarica.

On je dodao da ne postoji nijedan razlog zbog kojeg bi Vlada slala helikopter po Ražnatovićevu, s obzirom na to da je u Banjaluku dolazila zbog privatne zabave.

Helikopteri Helikopterskog servisa Republike Srpske nisu imali nijedan registrovan prekogranični let 31. decembra 2017. godine, te s toga nisu tačne tvrdnje koje su se pojavile u javnosti da je helikopterom ovog servisa iz Srbije u Srpsku doputovala pjevačica Svetlana Ražnatović, saopšteno je juče iz Servisa.

U saopštenju je navedeno da je trenažni let iznad Banjaluke realizovan u znak zahvalnosti Ražnatovićevoj za humani gest koji je najavila, a riječ je o njenoj odluci da dio prihoda od novogodišnjeg koncerta u Banjaluci uplati u humanitarne svrhe.

Izvor: SRNA