latinica  ћирилица
03/01/2018 |  17:52 ⇒ 04/01/2018 | 11:59 | Autor: RTRS

Kovač: Bosić, Mektić i Petrović sarađuju sa stranim službama (VIDEO)

Nakon napada funkcionera SDS-a na ratnog generala policije Srpske Tomislava Kovača i optužnice Tužilaštva BiH, a poslije gostovanja na našoj televiziji- Kovač je pisao Glavnom odboru SDS-a.
Tomo Kovač - Foto: RTRS
Tomo KovačFoto: RTRS

U novom pismu, koje posjeduje RTRS, proziva stranku i njene čelnike da se izjasne o njegovim navodnim kriminalnim radnjama i progovore o pojedinim aferama. Oni koji napadaju stvaraoce Srpske, nekadašnje generale, oficire, borce vojske i policije ili su plaćeni, ili ucijenjeni - ocijenili su u Beogradu, iz Prve SDS i Udruženja "Čast otadžbine".

Na poligraf, poziva Tomo Kovač Dragana Mektića i Obrena Petrovića u pismu upućenom SDS. I to da bi objasnili odnos sa bivšim direktorom OBE Almirom DŽuvom i jednom "ozbiljnom stranom službom". Smatra da Mektić sprovodi ideje Bakira Izetbegovića s ciljem unitarizacije BiH i rušenja Srpske. 

- Za razliku od onih koji danas služe Bakira Izetbegovića, nisam želio da u maju 1992. godine popustim pred ultimatumom Alije Izetbegovića koji je tražio da muslimanskim snagama predam Ilidžu. Prvi sam otkrio 1992. izdajničko djelovanje Momčila Perišića što, nažalost, general Mladić nije mogao da povjeruje sve dok se nije našao u Hagu. Mnogo je bilo izdaja i podvala srpskom narodu u ratu ali tada smo imali naše službe i Radovana Karadžića, što danas nemamo - kaže Kovač.

Govoreći o pojedinim aferama, Kovač poziva Milovana Bjelicu da se izjasni o tome da li je "Sprind - pekara" iz Rajlovca poslije Dejtona premještena u Sokolac, a članove SDS, Ostojića i Šehovca, da se izjasne da li su u njegovoj pekari u Crnoj Gori ikada vidjeli opremu iz Rajlovca.

- Kada je riječ o aferi "Golf", pozivam Simu Tuševljaka i Gorana Madžara da kažu šta su otkrili tokom istrage krim - policije koja je vođena 1992. Pozivam i Mladena Bosića da kaže ko mu plaća karte iz Dubrovnika i da razjasni karakter svog odnosa sa Nikom Lozančićem. Posjedujem podatke o Bosiću koje sam dobio u stranim službama od onih "koji vole srpski narod - ističe Kovač.

Mladen Bosić, reagovao je na navode Tome Kovača, demantujući portal RTRS-a koji je pismo prvi objavio

- Јa pod punom odgovornošću tvrdim da u Dubrovniku nisam bio posljednjih trideset godina i da mi stoga niko nikada nije ni platio nikakvu kartu. Sa gospodinom Nikom Lozančićem nikada nisam popio ni kafu, iako smo bili poslanici u prethodnom sazivu PS BiH, a ne sarađujem ni sa jednom ni ''prijateljskom ni neprijateljskom'' stranom službom, za razliku od g. Kovača koji to i sam priznaje - naveo je Bosić.

To je ujedno i jedini odgovor SDS. Predsjednik stranke Vukota Govedarica nije se javljao na telefon, a pitanje predsjedniku GO Milanu Miličeviću ostalo je bez odgovora. 

Na istupe pojedinaca iz SDS-a i njihove napade na stvaraoce Srpske, nekadašnje generale, oficire, borce vojske i policije, kritike su stigle sa sastanka Prve SDS i Udruženja "Čast otadžbine", iz Beograda.

- Ne znam šta sve neće napadati, vjerovatno iz želje da se domognu vlasti na kojoj su i sada. Vjerovatno im je lijepo i udobno se tamo osjećaju i lijepo žive, a ne mogu i ne znaju da cijene ono što su oni koje napadaju radili za njih - kaže Gojko Kličković, zamjenik predsjednika Prve SDS.

Rodoljub Anđić, predsjednik Udruženja "Čast otadžbine" ističe da ti ljudi, ili su plaćeni, ili su ucijenjeni i ne smiju da kažu ono što misle.

- Treća mogućnost je i da su dobili novac od donatora - navodi Anđić.

Napadi na patriotska udruženja i stranke, koje brane Republiku Srpsku prvo u ratu, a danas u miru, ne mogu se, kaže Anđić, drugačije komentarisati, nego kao čin izdaje.