latinica  ћирилица
06/01/2018 |  10:55 ⇒ 15:17 | Autor: RTRS

Salkić čestitao Božić

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić čestitao je Božić građanima pravoslavne vjeroispovijeti, te izrazio uvjerenje da će ovaj praznik podstaći potrebu približavanja, saradnje, međusobnog povezivanja i unijeti u domove vjernika radost, mir i vraćanje vrijednostima porodice.
Ramiz Salkić - Foto: RTRS
Ramiz SalkićFoto: RTRS

Salkić je u čestitki istakao da su temelji vjerovanja svih vjerskih zajednica zasnovani na učenjima o važnosti istrajavanja na principima slobode, mira, tolerancije, zajedničkog života, uvažavanja drugog i drugačijeg, poštivanja prava drugoga...

"Vjerski praznici su prilika da se vraćamo upravo izvorima svoje vjere. Da u njima nađemo važne odgovore na sva teška pitanja današnjice, sa kojim se suočavamo", naveo je Salkić.

On je dodao da predstoji važan period jačanja međusobnog povjerenja i izgradnje društva u kojem će prava svih ljudi biti zagarantovana i jednaka, kao i važan posao ekonomskog jačanja, borbi za vladavinu prava, rad na ohrabrivanju mladih da ostanu i ovdje grade budućnost.

"Pred nama je vrijeme kretanja ka stabilizaciji zemlje, ka EU integracijama i izgradnji stabilnih institucija koje mogu garantovati sigurno i mirno življenje na ovome prostoru", naglasio je Salkić.

Izvor: SRNA