latinica  ћирилица
06/01/2018 |  16:23 ⇒ 20:09 | Autor: RTRS

Beograd: Lijepe poruke iz Božićnog seoceta

U Beogradu je ove godine prvi put organizovana manifestacija Božićno seoce ispred Hrama Svetog Save. Ova manifestacija donosi brojne programe, kojima će biti obilježeni pravoslavni praznici tokom januara.
Božićno seoce - Foto: RTRS
Božićno seoceFoto: RTRS

Božićno seoce pruža priliku svim generacijama, a posebno najmlađima, da uživaju u bogatom programu koji obuhvata raspjevanu jelku, nastupe dječjih i crkvenih horova, poznatih muzičara, glumaca i umjetnika. U njemu su postavljene i drvene kućice u kojima se mogu pronaći rukotvorine, tradicionalni proizvodi, suveniri, domaći specijaliteti...

Ipak, djeci se izgleda najviše sviđa prostor sa slamom u kome mogu da se igraju do mile volje. Oduševljenje idejom da se upravo ispred Hrama svetog Save postavi Božićno seoce ne kriju ni odrasli.

- Ovo je jako lijepo i jedinstveno. Krajnje je vrijeme bilo da se i mi na ovaj način pokažemo svijetu - kaže Vera Čikara.

Iz Božićnog seoceta stižu samo lijepe poruke.

- Saberimo se na Božić, budimo saborni, budimo ljudi i pružimo djeci malo božićne radosti. Mislim da im to baš ovo seoce, raspjevana jelka i sve ono što se naveče događa šalje divnu božićnu poruku - kaže Radmila Mišev, urednica časopisa "Svetosavsko zvonce".

U Božićnom seocetu do 28. januara prigodnim programima biće obilježeni i predstojeći pravoslavni praznici, a organizatori vjeruju da će ova manifestacija postati tradicionalna.