latinica  ћирилица
06/01/2018 |  16:55 ⇒ 19:35 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva prisustvovala večernjem bogosluženju u Hramu Sv. Georgija

Večernjim bogosluženjem i osveštanjem badnjaka, u Hramu Svetog velikomučenika Georgija u banjalučkom naselju Paprikovac, obilježeno je Badnje veče, a službi je prisustvovala i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.
Željka Cvijanović na večernjem bogosluženju u Hramu Sveti Georgije - Foto: SRNA
Željka Cvijanović na večernjem bogosluženju u Hramu Sveti GeorgijeFoto: SRNA

Cvijanovićeva je građanima Republike Srpske čestitala Badnje veče, Božić i Dan Republike, te im poželjela dobro zdravlje, porodičnu sreću i profesionalni uspjeh.

- Želim da poručim građanima da je Republika Srpska politički stabilna, da institucije rade svoj posao, a da u ekonomskom smislu, iz mjeseca u mjesec, napredujemo - rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je naglasila da su pred Srpskom dobre perspektive.

Paroh paprikovački, jerej Slobodan Marin, čestitao je vjernicima širom Republike Srpske nadolazeći praznik Hristovog rođenja uz tradicionalni pozdrav "Mir Božiji – Hrisos se rodi".

Večernjem bogosluženju i tradicionalnom paljenju badnjaka prisustvovao je veliki broj vjernika ove parohije.

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas Badnji dan, pripremajući se za najradosniji hrišćanski praznik Rođenje Isusa Hrista - Božić.

Službama bdenija i paljenjem badnjaka u pravoslavnim hramovima najavljuje se Rođenje Spasitelja, čiji se dolazak na svijet slavi kao početak novog vremena i kao najradosniji događaj za hrišćanstvo.

Izvor: SRNA