latinica  ћирилица
07/01/2018 |  11:56 ⇒ 12:22 | Autor: RTRS

Prijedor: Rasvijetljene četiri krađe

Prijedorska policija rasvijetlila je tokom protekla dva mjeseca četiri krivična djela koja su počinila četiri lica, čijim je izvršenjem pričinjena materijalna šteta od oko 17.500 KM.
Policija - Foto: ilustracija
PolicijaFoto: ilustracija

U saopštenju iz Policijske uprave Prijedor se navodi da se za krivično djelo teška krađa počinjeno u periodu od aprila do decembra prošle godine, na štetu lica čiji su inicijali S.A. iz Prijedora, tereti lice S.B. /42/ iz Prijedora.

"Osumnjičeni je, iskoristivši nepažnju vlasnika, u kući u kojoj je obavljalo poslove održavanja, otuđilo određenu količinu zlatnog nakita i bankovnu karticu, koju je potom iskoristilo i sa bankomata podiglo veći dio novca i tim oštetilo vlasnika za oko 16.000 KM" , ističe se u saopštenju.

Kriminalističkom obradom lica čiji su inicijali E.Ј. /40/ iz Prijedora utvrđeno je da je osumnjičeno lice u novembru prošle godine oštećenom licu R.D. iz Prijedora, na naročito drzak način, iz džepa pantalona otuđilo novac u iznosu od 105 KM i bankomat karticu.

Za osumnjičeno lice D.M./40/ iz Prijedora utvrđeno je da je u novembru počinilo krađu priključnog vozila u kojem se nalazio oko jedan metar kubni ogrevnog drveta, čime je pribavilo protivpravnu imovinsku korist u iznosu oko 1.100 KM.

"Krivično djelo krađa počinjeno u decembru prošle godine na štetu lica R.S. stavlja se na teret licu P.B. /30/ iz Prijedora, koje je iskoristivši odsustvo i nepažnju oštećenog sa bankomata otuđilo novac u iznosu od 200 KM", navodi se u saopštenju iz Policijske uprave Prijedor.

Nakon kompletiranja predmeta, za osumnjičena lica Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biće dostavljeni izvještaji za počinjena krivična djela.

Izvor: SRNA