latinica  ћирилица
09/01/2018 |  19:12 | Autor: RTRS

Bh. rukometaši u srijedu igraju protiv Švajcarske

Sutrašnji okršaj protiv Švajcarske vjerovatno će odrediti sudbinu rukometne reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. "Zmajevi" će ostati u igri za baraž samo u slučaju da ne izgube u St. Galenu.
Rukometaši BiH - Foto: nezavisne novine
Rukometaši BiHFoto: nezavisne novine

Poraz će značiti neuspjeh izabranika selektora Bilala Šumana, a utakmica posljednjeg kola protiv istog protivnika u Tuzli neće imati rezultatski značaj.

Već nakon kiksa u Talinu protiv Estonije bilo je jasno da će bh. rukometašima u dvomeču protiv Švajcaraca biti potrebna minimalno tri boda da osiguraju prvo mjesto. Uoči i tokom mini-priprema (pobjeda i poraz protiv Saudijske Arabije) za posljednja dva meča kvalifikacija Šuman se susreo s ozbiljnim problemima. Nakon Senjamina Burića, povrede su spriječile i Nikolu Prcea i Ivana Karačića da budu u protokolu za današnji duel, dok je nastup Muhameda Toromanovića, koji je otputovao s ekipom još pod znakom pitanja, takođe zbog povrede. U slučaju da iskusni pivot ne bude u rosteru, Šuman će na toj poziciji imati samo Vladimira Vranješa, te će vjerovatno morati improvizovati s obzirom na to da je nemoguće da Vranješ igra u oba pravca tokom cijelih 60 minuta.

Utakmica između Švajcarske i BiH igra se sutra od 18.30.

Izvor: Nezavisne novine