latinica  ћирилица
10/01/2018 |  18:14 ⇒ 18:14 | Autor: RTRS

Prijedor: Obavljen informativni razgovor sa slovenačkim novinarima

Pripadnici Policijske uprave Prijedor danas su obavili informativni razgovor sa četiri lica televizijske kuće "POP 24UR" iz Slovenije, koja su vršila snimanje i anketiranje građana Prijedora bez vidnih obilježja bilo kojeg medija.
PU Prijedor - Foto: RTRS
PU PrijedorFoto: RTRS

Iz Policijske uprave Prijedor saopšteno je da je policiji tokom dana stiglo više dojava da na području grada Prijedora određena lica vrše snimanje i anketiranje građana i da koriste vozilo slovenačkih registarskih oznaka.

"U naselju Pećani u Prijedoru zatečena su četiri lica koja su vršila snimanje i anketiranje bez vidnih obilježja bilo koje medijske kuće", navodi se u saopštenju.

S obzirom da Policijska uprava nije imala prethodnu informaciju o ovim aktivnostima, lica su pozvana u službene policijske prostorije, gdje je utvrđen njihov identitet i obavljen informativni razgovor o razlozima dolaska i boravka lica na području Prijedora. Nakon toga, oni su pušteni i nastavili su rad.

Prema nezvaničnim informacijama, oni su tragali za izvjesnom D.Đ. iz Prijedora koja navodno finansira jednu od slovenačkih partija.

Izvor: SRNA