latinica  ћирилица
11/01/2018 |  08:38 ⇒ 08:42 | Autor: RTRS

Ribnik: Sreća Petrovića sa njihovih petoro djece (VIDEO)

Tridesetjednogodišnji Vladimir i dvadesetosmogodišnja Nataša iz mjesta Donja Previja kod Ribnika imaju petoro djece. Najstarija Lara ima devet godina, a najmlađi Nikola tek tri sedmice. Njihov dom ispunjen je radošću i onim najvažnijim - srećom...
Sedmočlana porodica Petrović - Foto: Screenshot
Sedmočlana porodica PetrovićFoto: Screenshot

Vladimir i Nataša Petrović u bračnu zajednicu stupili su 2009. godine. Od tada do danas vlada bračna idila. Za devet godina dobili su čak pet potomaka, što je u današnje vrijeme pozitivno iznenađenje jer se rijetki odlučuju za više djece.

- Јa volim djecu, a moj deda je imao sedmoro njih, četiri sina i tri kćerke. Njega sam najviše volio i na njega sam se ugledao. Nema ništa ljepše od porodice na okupu i kuće pune djece - priča ponosni otac Vladimir.

Vladimir je vozač kamiona, pa je tako često na putu. Ipak, slobodno vrijeme provodi u igri i druženju sa svojim mališanima. Žao mu je što supruzi ne može više da pomogne oko djece jer je na njoj najveći teret, ali, kako ističe, to je slatki rad. Najvažnija je dobra organizacija, a ni pomoć baka i deka ne izostaje.

- Organizacija i pomoć bake i djeda je ključna. Tek kada dobijete svoju djecu osjetite pravu sreću i ništa vam nije teško - kaže Nataša.

Najmlađi Nikola u porodicu je došao prije samo tri sedmice. Najstarija Lara je mamina desna ruka, pa se zbog toga nekada i važna pravi, u šali kaže Nataša. Iako je samo Vladimir zaposlen, Petrovići se ne žale.

- U današnje vrijeme malo porodica se odlučuje za više djece, a djeca donose najveću sreću. Najbitnije je da su zdrava, a sve drugo će uz trud, volju i želju već doći - ističe Nataša.

Puna kuća, dječiji smijeh i plač, dio su svakodnevnice porodice Petrović. Radosti i sreće u njihovom domu ne nedostaje i onim najmlađima nikada nije dosadno.

- Najljepše na svijetu je imati puno braće i sestara. Uvijek se imaš s kim igrati i nikada nisi sam - kaže devetogodišnja Lara, uz glasno odobravanje braće.

Јedini član ove divne porodice koji nije razumio čemu toliko gužva u kući bio je najmlađi Nikola, ali i njemu će uskoro biti sve jasno. Sve u svemu, recept za porodičnu idilu je jasan- manje izgovora više potomaka, a baš kao što kažu naši domaćini, bitno je samo zdravlje, a uz volju i trud, sve ostalo će doći.