latinica  ћирилица
13/01/2018 |  10:17 ⇒ 20:02 | Autor: RTRS

Dodik: Izuzetno opasne konstrukcije o formiranju paravojnih jedinica

Republika Srpska ima svoje Ustavom i zakonima predviđene institucije koje su u službi stabilnosti svih njenih građana, a konstrukcije koje su se pojavile na pojedinim portalima da "predsjednik Republike Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice" su izuzetno opasne i nisu u funkciji informisanja građana, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

"Da je to tako svjedoči i činjenica da se autor spornog teksta nije pozvao ni na jednu provjerljivu činjenicu koja bi ukazivala na tačnost njegovih navoda o formiranju takvih jedinica u Republici Srpskoj", ističe se u saopštenju i dodaje da kabinet predsjednika Republike Srpske najodlučnije odbacuje takve spekulacije.

Pojedini portali prenijeli su juče informaciju da "predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice".

Ambasada Ruske Federacije u BiH odbacila je kao glupost i niz besmislenih izmišljotina tvrdnju iznesenu u pojedinim medijima da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice.

"Što se tiče nas, ne smatramo svrsishodnim komentarisati ovu glupost i niz besmislenih izmišljotina koje su prenijeli pojedini mediji", rečeno je Srni iz Ambasade Ruske Federacije.