latinica  ћирилица
19/01/2018 |  11:25 ⇒ 20/01/2018 | 20:23 | Autor: RTRS

Konfucijev institut značajan za Srpsku (FOTO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je danas u Banjaluci delegaciju Univerziteta tehnologije i obrazovanja iz Tjenđina koju je predvodila rektorka Liu Sing.
Dodik sa delegacijom iz Kine - Foto: RTRS
Dodik sa delegacijom iz KineFoto: RTRS

Predsjednik Republike Srpske izrazio je zadovoljstvo povodom otvaranja Konfucijevog instituta na UNIBL, istakavši da će institut, kroz svoj rad, omogućiti saradnju u oblasti obrazovanja i kulutre između ova dva univerziteta, kao i između Banjaluke i Tjenđina.

Delegacija Univerziteta tehnologije i obrazovanja iz Tjenđina zahvalila je predsjedniku Dodiku na današnjem prijemu i na podršci oko otvaranja Konfucijevog instituta.

Sastanaku je prisustvovala i delegacija Univerziteta u Banjaluci koju je predvodio v.d. rektora Radoslav Gajanin.

I predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas sa delegacijama Univerziteta u Banjaluci i kineskog Tjenđin Univerziteta, a povodom otvaranja Konfucijevog instituta pri Univerzitetu u Banjaluci.

Na sastanku je razgovarano o unapređenju saradnje u oblasti kulture i obrazovanja, a u svjetlu otvaranja Konfucijevog instituta pri Univerzitetu u Banjaluci.

Premijerka Srpske da delegacijom iz Tjenđina

Cvijanovićeva je dosadašnju saradnju Republike Srpske i NR Kine ocijenila veoma uspješnom, posebno kada je riječ o energetskom sektoru i oblasti saobraćaja, izrazivši zadovoljstvo što će, otvaranjem Konfucijevog instituta pri Univerzitetu u Banjaluci saradnja u oblasti obrazovanja i kulture biti dodatno osnažena.

Delegacije Univerziteta tehnologije i obrazovanja iz Tjenđina i Univerziteta u Banjaluci izrazile su zahvalnost predsjednici Vlade Srpske na podršci otvaranju Konfucijevog instituta i jačanju naučno-obrazovne saradnje Srpske i Kine.

U okviru Konfucijevog instituta studenti će imati priliku da besplatno pohađaju kurseve kineskog jezika i steknu nova znanja, a najboljim polaznicima biće obezbijeđene posjete Kini, gdje će imati priliku za usavršavanje.