latinica  ћирилица
19/01/2018 |  17:31 ⇒ 17:32 | Autor: RTRS

Sulja: U ponedjeljak prvi rezultati istrage

Prištinski tužilac Šućri Sulja, koji u Kosovskoj Mitrovici vodi istragu o ubistvu lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, najavio je da će u ponedjeljak, 22. januara, biti objavljeni prvi rezultati istrage, uključujući snimke bezbjednosnih kamera, detalje o zapaljenom automobilu i forenzičke dokaze.
Kosovska Mitrovica- zapaljeni automobil koji su koristili napadači - Foto: RTS
Kosovska Mitrovica- zapaljeni automobil koji su koristili napadačiFoto: RTS

"Intenzivno radimo na istrazi ubistva Olivera Ivanovića. Očekujemo da će rezultati istrage u vezi sa snimcima bezbjednosnih kamera, pregledom vozila i forenzičkim izveštajem biti objavljeni u ponedjeljak", rekao je Sulja.

On je naglasio da će u izvještaj biti uključene i izjave svjedoka, prenose beogradski mediji.

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je u utorak, 16. januara, ispred sjedišta stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Policija samoproglašenog Kosova ponudila je 10.000 evra za informacije o ubistvu, a zvanični Beograd zatražio je da organi Srbije učestvuje u istrazi.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović ocijenio je da nema iskrene želje prištinskih vlasti da se na slučaju ubistva Ivanovića radi najprofesionalnije moguće i da je potpuno nelogično odbijanje Prištine da organi Srbije pomognu u istrazi.

Izvor: SRNA