latinica  ћирилица
20/01/2018 |  14:03 | Autor: RTRS

Đoković: Nije bilo lako, idem meč po meč

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je nakon pobjede u trećem kolu Australijan opena da se namučio iako je pobijedio u tri seta, kao i da je njegovo razmišljanje o turniru od meča do meča.

"Iako sam pobijedio u tri seta, ostao sam na terenu skoro dva i po sata, tako da uopšte nije bilo lako i komforno, morao sam da zaradim sve svoje poene. Znao sam pred meč da je Albert težak protivnik i veliki borac, da vraća dosta loptica i morao sam mnogo da se potrudim", rekao je Novak nakon meča.

Đoković je izjavio da uprkos odličnim partijama koje redovno pruža na Australijan openu, mora da bude skroman u očekivanjima, jer je na terenu nakon više od šest mjeseci pauze.

"Moje razmišljanje je uvijek od meča do meča, imao sam nevjerovatnih uspomena u Melburnu posljednju deceniju svoje karijere i to mi se svaki put vraća kad igram na ovom terenu, ali ovog puta moram da budem skromniji i da limitiram svoja očekivanja zbog vremena koje sam proveo van terena. Zadovoljan sam svojom igrom u ovom trenutku i zahvaljujem se navijačima koji su mi pomogli da pobijedim", izjavio je srpski teniser.

Đoković je još jednom istakao zadovoljstvo i specifičan osjećaj koji ima kada igra Australijan open.

"Šest titula na ovom Grend slemu u posljednjih deset godina mi mnogo znače, uživam da igram ovdje, nisam jedini koji smatra ovaj Grend slem omiljenim, svi se ovdje osjećaju prijatno, ta energija se osjeti na terenu, van njega, u gradu, svuda je posebna. Nevjerovatno je koliko ljudi ovdje poštuju sport i tenis i biti teniser na ovakvom događaju i igrati pred ovakvim ljudima, na mjestu koje ima istoriju tenisa, je zaista veliko zadovoljstvo", dodao je on.

Novak je izjavio da je svaki naredni meč sve teži zbog kvaliteta i ambicija protivnika.

"Od sada postaje sve teže, Čung je napravio veliki podvig protiv Zvereva, ostvario je veliku pobjedu. Dobra stvar je što imam slobodan dan između mečeva, dan koji ću da iskoristim da se pripremim za sljedeći meč na najbolji mogući način", izjavio je najbolji srpski teniser.

Izvor: RTS