latinica  ћирилица
20/01/2018 |  17:42 ⇒ 20:09 | Autor: RTRS

Studenti pripremaju javne kampanje o socio-ekonomskim reformama (VIDEO)

Studenti osam javnih univerziteta,odnosno 14 fakulteta iz BiH uz pomoć svojih akademskih mentora i eksperata pripremaju javne kampanje o percepciji mladih o socio-ekonomskim reformama.
Studenti - projekat - Foto: RTRS
Studenti - projekatFoto: RTRS

Riječ je o projektu "EU za tebe" kancelarije specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH koja drugu godinu angažuje studente iz cijele BiH u promociji pitanja značajnih za EU integracije.

Studentkinje i studenti sa najboljim ocjenama čine tim Ekonomskog fakulteta iz Banjaluke u projektu “EU za tebe”.Zadatak im je da osmisle i izrade javne kampanje u kojima će predstaviti svoja mišljenja o reformama, značaju integracije u Evropsku uniju i promjenama u društvu u kontekstu budućeg članstva. 

Kreativnim porukama studenti žele ohrabriti mlade da prepoznaju probleme u društvu i više učestvuju u njihovom rješavanju kao i donošenju odluka.

Činjenica da su pobjednici prošlogodišnjeg projekta bili studenti Ekonomskog fakulteta iz Banjaluke sa kampanjom o pokretanju vlastitog posla dodatan je podsticaj, mada novom timu ne nedostaje energije ni motivacije.

Radeći sa profesorima nadaju se da će i ove godine dobiti priliku da svoju kampanju predstave i u institucijama Evropske unije kao što su njihove kolege prošle godine tokom studijskog putovanja u više evropskih gradova i susreta sa evropskim komesarom za obrazovanje, kulturu, mlade i sport.

Znanje koji studenti pokazuju učešćem na ovim i sličnim projektima trebalo bi da prati i ulaganje u obrazovanje i nauku.Time bi imali bolje rezultate u ekonomiji,al ii drugim oblastima društva.