latinica  ћирилица
21/01/2018 |  12:43 ⇒ 12:55 | Autor: RTRS

Trebinje: U toku sanacija i uređenje gradskog trga (VIDEO)

U toku je sanacija i uređenje gradskog parka u Trebinju. Završena je prva faza radova u kojoj je postavljen novi sistem za navodnjavanje, a uskoro bi trebalo biti završeno i popločavanje pješačkih staza.
Gradski park u Trebinju - Foto: RTRS
Gradski park u TrebinjuFoto: RTRS

Dio parka od Dučićevog spomenika ka Sabornom hramu već je osvijetljen led rasvjetom, instaliran je video-nadzor, a u toku je i postavljanje trave.

Loši vremenski uslovi, kažu iz Komunalnog preduzeća, razlog su što rekonstrukcija parka ne ide planiranom dinamikom.

"Krenulo se sa busenjem, to je divlja trava jer prirodna ne može da opstane u hladu. Postavili smo oko 2.000 kvadratnih metara. Nekoliko trebinjaca je doniralo par stabala, a grad trebinje će nabaviti nova stabla u vrijednosti 20 do 30 hiljada KM", rekao je Nedeljko Lambeta, direktor AD "Komunalno" u Trebinju.

U planu je, kažu, i renoviranje Dučićeve fontane, koja zbog problema sa instalacijama često nije bila u funkciji.

U ponedjeljak se nastavlja sa radovima, popločavanjem dijela oko spomenika prema Sekulovića kući, takođe tu će da bude urađena nova fontana. Prilikom radova imali smo problem dovovda i odvoda vode", naglasio je Lambeta.

Projekat rekonstrukcije parka rado je prihvaćen od Trebinjaca.

Park se prostire na površini od oko 20.000 kvadratnih metara u samom centru grada, a planirano je da do proljeća svi radovi budu završeni.