latinica  ћирилица
21/01/2018 |  19:22 ⇒ 22/01/2018 | 08:58 | Autor: RTRS

Delegacije Vlade i Tjenđina: Uspostaviti privrednu saradnju

Delegacija Vlade Republike Srpske, koju je predvodio potpredsjednik Anton Kasipović, razgovarala je danas sa delegacijom kineskog grada Tjenđina, na čelu sa zamjenikom gradonačelnika DŽaom Haisanom.
Delegacija Vlade Srpske i delegacija Tjenđina - Foto: RTRS
Delegacija Vlade Srpske i delegacija TjenđinaFoto: RTRS

Na sastanku je razgovarano o uspostavljanju buduće saradnje u oblastima privrede, agrara, turizma, nauke, kulture i sporta.

Vlada Republike Srpske je opredijeljena da pruži podršku svakoj dobroj inicijativi i da sarađuje na partnerskim odnosima sa svim potencijalnim partnerima u bližem i širem okruženju, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade Republike Srpske.

Ovom prilikom bilo je riječi o uspostavljanju ekonomske poslovne zone, u okviru koje bi se uspostavila saradnja između domaćih kompanija i privrednika iz Kine.

U cilju realizacije buduće saradnje, razgovarano je o uzajamnoj posjeti privrednika Tjenđina i Republike Srpske, kako bi se konkretizovale buduće aktivnosti na zajedničkim projektima.

Otvaranje Konfucijevog instituta u Banjaluci ocijenjeno je kao važno uporište i mjesto koje će pružati podršku budućoj zajedničkoj saradnji.

Razvoj poslovnih zona je oblast potencijalne saradnje sa stranim partnerima u Gradu Banjaluci, kao i unapređenje međunarodne saradnje.

Sastanku su prisustvovali i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić, ministar ekonomskih odnosa i regionalne saradnje Zlatan Klokić, i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.