latinica  ћирилица
22/01/2018 |  11:42 ⇒ 12:29 | Autor: RTRS

Osnovci iz Ledinaca u Domu učenika u Bijeljini (VIDEO)

Na području Semberije u svim osnovnim i srednjim školama nastava u drugom polugodištu počela je na vrijeme.
Ledinci- gradi se osnovna škola - Foto: RTRS
Ledinci- gradi se osnovna školaFoto: RTRS

Tokom raspusta otklanjani su manji kvarova na sistetima za grijanje i dezinfikovane učionice. Oko 250 učenika Osnovne škole "Vuk Karadžić" do daljnjeg će nastavu pohađati u Domu učenika, jer još nije završena zgrada područne škole na Ledincima.

Ovi osnovci se raduju početku nastave u drugom polugodištu i uslovima koji su bolji nego u starom objektu u Račanskoj ulici.

Učionice u kojima se odvija nastava adaptirane su i preuređenje u avgustu prošle godine. Očekuje se da zgrada područne škole bude završena do početka nove školske godine, a iz Doma učenika kporučuju da njihove prostorije mogu koristiti do kada to bude potrebno.

Direktor Doma učenika u Bijeljini Vladimir Vulović rekao je da su za osnovce obezbijeđeni svi neophodni uslovi za nesmetano izvođenje nastave.

- Oni će ostati ovdje do izgradnje novog školskog objekta i pretpostavljamo da će to biti do početka nove školske godine - pojasnio je Vulović.

I u ostalih 17 osnovnih škola Semberske regije nastava se odvija bez problema. Većih problema u funkcionisanju nema ni u devet srednjih škola ove regije. Na zimskom raspustu najviše je rađeno na obezbjeđivanju energenata za grijanje.

Predsjednik Aktiva direktora srednjih škola Semberske regije Duško Đurić istakao je da su to redovne aktivnosti koje provode škole, te da uvijek ima nekih poteškoća koje je potrebno riješiti, a među njima je i nabavka energenata.

Na teritoriji regije koja uključuje grad Bijeljinu, te opštine Ugljevik i Lopare, nastavu pohađa oko 9.000 učenika u 18 osnovnih škola, i oko 5.000 učenika u devet srednjih škola.