latinica  ћирилица
22/01/2018 |  11:43 | Autor: RTRS

Pomoći Srbima izbjeglim iz Hrvatske da ostvare statusna prava

Predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća izjavio je da je ovo udruženje pred gašenjem, jer nema sredstava za funkcionisanje, te apelovao na nadležne institucije Republike Srpske i BiH da pomognu članovima Udruženja da ostvare svoja prava.
Nikola Puzigaća -
Nikola Puzigaća

Puzigaća kaže da članovi ovog udruženja neće odustati od zahtjeva za rješavanje statusnih prava Srba izbjeglih iz Hrvatske koji se odnose na radna, penzijska, imovinska i stanarska prava.

- Članovi našeg udruženja su uglavnom ljudi koji se nalaze u stanju socijalne potrebe i nemaju novca za angažovanje advokata kako bi ostvarili statusna prva u Hrvatskoj - rekao je Puzigaća Srni.

On je naveo da članovi ovog udruženja traže vraćanje 50.000 stanova u Hrvatskoj.

- Srbima izbjeglim iz Hrvatske koji imaju državljanstvo BiH ne dozvoljava se da otkupe stanove u toj zemlji kako je to omogućeno hrvatskim građanima, što je diskriminacija - istakao je Puzigaća.

On je podsjetio da je ovo udruženje za desetak godina poslalo Sudu za ljudska prava u Strazbur stotine tužbi koje nisu odbijene, ali odgovora za sada nema.

Izvor: SRNA