latinica  ћирилица
22/01/2018 |  14:18 | Autor: RTRS

PDP: Neophodno da pravosuđe bude profesionalno

Partija demokratskog progresa smatra da je neophodno da pravosuđe bude profesionalno, te da borbe protiv kriminala i korupcije nema sve dok je pravosuđe pod političkom kontrolom.
PDP -
PDP

Da funkcioneri Saveza za promjene imaju bilo kakav uticaj na pravosuđe, kažu u PDP-u, mnoge afere ne bi bile zataškane, već bi bile otkrivene, a krivci bi za njih odgovarali.

"Izjava predsjednika SNSD-a Milorada Dodika u kojoj je funkcionere Saveza za promjene optužio da su odgovorni jer se na čelu Tužilaštva i Suda BiH ne nalaze Srbi obično je licemjerje, jer je opštepoznato pod čijom je kontrolom pravosuđe i u Republici Srpskoj i u BiH", saopšteno je iz PDP-a.

Iz ove stranke pitaju "kako je moguće da pred pravosuđem BiH do sada nisu odgovarali jedino SNSD-ovi funkcioneri i kako je moguće da samo u Republici Srpskoj nema obračuna sa kriminalom i korupcijom".

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je ranije da Srbi u zajedničkim institucijama i organima nisu zastupljeni na mnogim mjestima koja bi trebalo da im pripadaju, što je rezultat podaničke politike predstavnika Republike Srpske u vlasti na nivou BiH.

Odgovarajući juče na pitanje novinara u Banjaluci da li mjesto glavnog tužioca BiH treba da pripadne Srbima, Dodik je rekao da je to pitanje za predstavnike Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH.

Izvor: SRNA