latinica  ћирилица
22/01/2018 |  15:11 ⇒ 20:32 | Autor: RTRS

Obnovljen carinski terminal u Šamcu (VIDEO)

Na graničnom prelazu Šamac završeno je dodatno opremanje carinskog terminala, čime su stvoreni bolji uslovi za inspekciju i carinjenje robe.
Carinski terminal - Foto: RTRS
Carinski terminalFoto: RTRS

Zajednička investicija susjednih opština Šamac i Domaljevac vrijedna je 65 hiljada maraka. Nakon sanacije objekata poslije poplava, sada je, za potrebe carinskog terminala nabavljeno vozilo za prevoz i prenošenje tereta, kolska vaga opsega mjerenja do 60 tona i oprema za video nadzor.

"Osnovni cilj je ispunjavanje uslova iz ugovora, koji imamo sa Upravom za indirektno oporezivanje obostrano, i sa strane Domaljevca-Šamca kao i Slobodne zone, a koristiće kao kvalitet pružanja usluge terminalske na terminalu", kazao je Lazar Đnjkić, direktor ЈP "Slobodna zona" Šamac.

Podizanje kvaliteta usluga na carinskom terminalu doprinosi bržem protoku vozila i efikasnijem radu špediterskih službi.

Igor Palac iz špedicije "Interagent" Mostare navodi da su puno bolji uslovi kako se zajedničkim snagama ulagaže u terminal i Domaljevac-Šamac i opština Šamac.

" Sad imamo instalisanu vagu, nije loše, dobro je", ocjenjuje Palac.

Preduzeće "Slobodna zona" Šamac, zajedno sa susjednom opštinom Domaljevac, upravlja carinskim terminalom i pruža usuge za 20 špediterskih službi.

Kroz terminal dnevno prođe oko 40 kamiona.