latinica  ћирилица
22/01/2018 |  16:05 ⇒ 20:22 | Autor: RTRS

Kinezi oduševljeni Olimpijskim centrom Јahorina (VIDEO)

Pripreme sportista iz Kine, ali i iskustva Olimpijskog centra Јahorina u organizaciji velikih sportskih takmičenja bili su u fokusu današnjih razgovora delegacije kineskog grada Tjenđina sa rukovodstvom Olimpijskog centra i resornim ministrima Srpske.
Kinezi - Јahorina - Foto: RTRS
Kinezi - ЈahorinaFoto: RTRS

Svoje oduševljenje viđenim na Јahorini, njenim bogatim iskustvom olimpijade iz 1984. godine, kao i uslovima za razvoj zimskih sportova i pripremi sportista, gosti iz Kine nisu krili.

Li Kemen, direktorka Uprave za sport Tjenđina istakla je da vidi zaista široku perspektivu za buduću saradnju.

"Kao što su rekli ministri 2022. godine želim da pozovemo vaše stručnjake, skijaše da dođu kod nas" kazala je Kemenova. 

Posjeta kineske delegacije veliko je priznanje za naše znanje, iskustvo, rad i trud, ističu u Olimpijskom centru Јahorina.

"Mi ćemo se potruditi da maksimalno pomognemo kolegama u Kini u pripremi ski centara", istakao je Ddrektor OC Јahorina Dejan Ljevbaić.

Gosti iz Kine zainteresovani su da njihovi sportisti dolaze na pripreme na Јahorinu, posebno u svjetlu činjenice da će Kina biti organizator zimskih olimpijskih igara 2022. godine.

Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma Republike Srpske zadovoljni su onim što su predstavili.

"Brzo će se uspostaviti kontakti sa OC Јahorina, tražiće da im se dostavi ponuda za pripreme sportista" rekao je Gluhaković.

Mnistar omladine, porodice i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović navela je da je Јahorina poznata kao destinacija gdje mogu da se obučavaju vrhunski sportisti.

Domaćini su pozvali goste iz Kine da sljedeće godine prisustvuju EЈOF-u.