latinica  ћирилица
22/01/2018 |  22:45 ⇒ 22:45 | Autor: RTRS

Lavrov: Amerikanci da počnu borbu protiv "Al Nusra fronta"

Humanitarna situacija u području Idliba i Istočne Gute u Siriji naglo će se popraviti kada SAD stvarno počnu da se bore protiv terorističke organizacije "Al Nusra front", ijavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.
Sergej Lavrov (foto: © Sputnik/ Ilья Pitalev) -
Sergej Lavrov (foto: © Sputnik/ Ilья Pitalev)

On je na sastanku sa delegacijom ujedinjene sirijske opozicije rekao da je Moskva veoma zainteresovana za ono što se dešava u Istočnoj Guti i Idlibu.

"Već mjesecima skrećemo pažnju na predgrađe Damaska, uključujući teritoriju na kojoj se nalazi ruska Ambasada, a koja je granatirana iz 'bezbjednosne zone' u Istočnoj Guti. Uprkos tome, uspjeli smo da dobijemo dozvolu sirijske Vlade da dostavimo humanitarnu pomoć", rekao je Lavrov.

Šef ruske diplomatije je naglasio da je trenutno najvažnije to što se islamisti "Al Nusra fronta" u Istočnoj Guti i Idlibu i dalje osjećaju kao kod kuće, dok zapadni partneri Sirije, uključujući koaliciju predvođenu vojskom SAD, nastavljaju da štede militante ove organizacije, prenosi TASS.

"Kada bi problem sa 'Al Nusra frontom' bio riješen konsolidovanim frontom, uključujući i koaliciju predvođenu vojskom SAD, ubijeđen sam da bi humanitarna situacija u Idlibu i Istočnoj Guti bila drugačija i mnogo bolja", zaključio je Lavrov.

Izvor: Srna